5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ COVID-19

Πρέπει να εμβολιαστείτε για τον covid-19; Πολλοί χριστιανοί λένε όχι ή όχι ακόμη. Παραθέτουμε πέντε λόγους για να πείτε ΝΑΙ στο εμβόλιο για τον κορονοιό.

1) ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.

Η παραπληροφόρηση και οι θεωρίες συνωμοσίας αφθονούν στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας τους ανθρώπους καχύποπτους. Ωστόσο, όλα τα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ έπρεπε να περάσουν από μια αυστηρή διαδικασία δοκιμών και έγκρισης. Η διαδικασία επιταχύνθηκε για το COVID-19, αλλά όχι με συντόμευση της έρευνας. Αντίθετα, οι εταιρείες πληρώθηκαν για να παράγουν εκατομμύρια δόσεις νωρίς, με την ελπίδα ότι το εμβόλιο τους θα λειτουργούσε. Και πράγματι λειτουργούν! Μέχρι τις 22 Μαίου 2021 έχουν εμβολιαστεί 1,63 δισεκατομμύριο άτομα παγκόσμια! (Πηγή)

2) ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο καθόλου, λόγω άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν. Όταν κάνετε το εμβόλιο, βοηθάτε να χτιστεί η ανοσία της κοινότητας που προστατεύει τους άλλους. Εάν μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων είναι εμβολιασμένοι, ο COVID δεν θα μπορέσει να εξαπλωθεί στους πιο ευάλωτους μεταξύ μας.

3) ΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο ευρύς εμβολιασμός είναι ο γρηγορότερος και μονιμότερος τρόπος να σταματήσει η εξάπλωση. Μέχρι τώρα έχουν ασθενήσει από κορονοιό 167 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως(και πέθαναν 3,5 εκατομμύρια -στοιχεία 24/5/21) και ασθένησαν 390.000 στην Ελλάδα (πέθαναν περίπου 12.000 ως 24/5/21). Πολλοί άλλοι αγωνίζονται – εκείνοι που έχασαν τις δουλειές τους, όσοι υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που υπηρετούν στο μέτωπο της ασθένειας, και οι εκπαιδευτικοί με τα παιδιά. Όλα αυτά θα τελειώσουν, μόλις εξαλείψουμε αυτόν τον ιό! Μπορείτε να βοηθήσετε την κοινότητά σας με το να κάνετε το εμβόλιο.

4) ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΑ

Πολλοί Χριστιανοί ενδιαφέρονται για την πιθανή χρήση εμβρυϊκών κυττάρων στα εμβόλια. Τα καλά νέα είναι ότι κανένα εμβόλιο δεν περιέχει ανθρώπινα κύτταρα! Επιπλέον, τα εμβόλια Pfizer και Moderna δεν χρησιμοποιούν ανθρώπινα κύτταρα ακόμη και κατά τη διαδικασία παραγωγής. Το εμβόλιο Johnson & Johnson χρησιμοποιεί μια ανθρώπινη κυτταρική σειρά στην παραγωγή. Αυτή είναι μια αθάνατη κυτταρική σειρά που προήλθε από ένα έμβρυο που αποβλήθηκε το 1985 (η άμβλωση δεν πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό). Το εμβόλιο της ASTRAZENECA επίσης χρησιμοποίησε στην έρευνα και παραγωγή μια αθάνατη κυτταρική σειρά από έμβρυο του 1973. Ωστόσο, ακόμη και εδώ, τα κύτταρα που χρησιμοποιούνται σήμερα προέρχονται από πολλές γενιές από το αρχικό έμβρυο και δεν ήταν ποτέ μέρος ενός πραγματικού ανθρώπινου σώματος.

Όσον αφορά τη διαδικασία παρασκευής, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι μόλις τα εμβόλια
αναπτύσσονται στα κύτταρα, το επόμενο βήμα είναι να «καθαρίσουν» τους ιούς του εμβολίου αφαιρώντας το κυτταρικό υλικό καλλιέργειας. Επομένως, τα τελικά προϊόντα εμβολίων δεν περιέχουν ζωντανό ιστό ή κυτταρικό
υλικό από τις κυτταρικές γραμμές στις οποίες αναπτύχθηκαν ή από το αρχικό έμβρυο.

5) Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% χωρίς κίνδυνο, όπως και καμία ιατρική διαδικασία δεν είναι χωρίς κάποιο κίνδυνο. Οι Χριστιανοί πρέπει να σταθμίσουν τους κινδύνους και από τις δύο πλευρές. Ο COVID-19 είναι μια σοβαρή ασθένεια, πολύ χειρότερη από τη γρίπη. Μέχρι τώρα έχουμε όλοι γνωστούς ανθρώπους που το είχαν. Μερικοί άνθρωποι έχουν ήπια συμπτώματα, αλλά άλλοι έχουν σοβαρά συμπτώματα, νοσηλεία και μακροχρόνιες επιπλοκές. Οι κίνδυνοι του εμβολίου είναι πολύ μικρότεροι από τους κινδύνους της νόσου.

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Ας συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε και φροντίζουμε για τους γείτονές μας διαμέσου όλης αυτής της κρίσης. Είθε οι Χριστιανοί να γίνουμε γνωστοί ως οι πιο σοφοί στο να διακρίνουμε την επιστήμη από την παραπληροφόρηση, πιο θαρραλέοι στον αγώνα για δικαιοσύνη και πιο συμπονετικοί στη φροντίδα των ασθενών. Πρέπει να είμαστε οι πιο πρόθυμοι να κάνουμε θυσίες για χάρη των άλλων, ακολουθώντας τα βήματα του Ιησού Χριστού. Ο εμβολιασμός είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος για να φροντίσετε την οικογένειά σας, την εκκλησία σας και την κοινότητά σας.

Deborah Haarsma

Μετάφραση -διασκευή του άρθρου 5 reasons Christians should get the COVID-19 vaccine από τον Μανώλη Καλομοίρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *