ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

-Του FRANK VIOLA-

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, εκείνοι που χαίρονται για ένα συγκεκριμένο κόμμα ή υποψήφιο αισθάνονται σα να γκρεμίζεται ο κόσμος όλος όταν το κόμμα τους ή ο υποψήφιός τους χάνει. Εκείνοι στη πλευρά του νικητή αισθάνονται το αντίθετο.

Αφήνοντας αυτό στην άκρη, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ανά τον κόσμο, αναρίθμητοι Χριστιανοί πέφτουν στο ίδιο χαμηλό επίπεδο θυμού, βιτριολικής ρητορικής και επιθέσεων στα οποία πέφτουν οι άπιστοι άνθρωποι. Υπάρχει μικρή διαφορά, εκτός των λέξεων “Ιησούς” ή “Θεός” με τα οποία “πιπερώνουν” τα λόγια τους.

Καθώς συλλογίζομαι για τη βασιλεία του Θεού, πιστεύω πολλοί από μας έχουν ξεχάσει ποιοί είμαστε και τι περιλαμβάνει το πολίτευμά μας. Η βασιλεία στην οποία ανήκουμε δεν περιορίζεται να πηγαίνουμε στον ουρανό όταν πεθαίνουμε. Ούτε προσπαθεί να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος αρπάζοντας πολιτική εξουσία.

Η βασιλεία του Θεού είναι εδώ παρούσα (αν και όχι στη πληρότητά της). Εισέβαλε στη γη 2.000 χρόνια πριν όταν ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ -ο αληθινός Κύριος αυτού του κόσμου- άρχισε μια θεία επέμβαση. Είναι μια βασιλεία όχι από αυτόν τον κόσμο, αλλά είναι για αυτόν τον κόσμο.

 Θέλω να υπενθυμίσω μαζί σε όσους θρηνούν και σε αυτούς που πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα των όποιων εκλογών, ότι κανένας υποψήφιος ή κόμμα ποτέ δεν θα φέρει τη βασιλεία του Θεού.

Έλεγχος πραγματικότητας: Είσαι μέρος μιας πρεσβείας μιας ριζικά διαφορετικής αυτοκρατορίας. Μιας βασιλείας που δεν είναι από αυτό τον πλανήτη αλλά ακόμη μιας η οποία απαιτεί τη πλήρη υποταγή, συνολικό πάθος και την ίδια σου τη ζωή – κάτι που πολλοί άνθρωποι (ακόμη και Χριστιανοί;) έχουν δώσει σε ένα πολιτικό κόμμα ή υποψήφιο. Ως πρεσβευτές εκείνης της βασιλείας, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός έχει τα πάντα κάτω από έλεγχο.

Είτε είσαι σε αξιοθρήνητο φόβο ή σε ευχάριστη ανακούφιση με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Κύριος μας καλεί όλους μας να αγγίξουμε τον θρόνο Του εκ μέρους Του.

Σας παρακαλώ πρώτα απ’ όλα να κάνετε δεήσεις, προσευχές, παρακλήσεις, ευχαριστίες για όλους τους ανθρώπους, για τους κυβερνήτες και για όλους εκείνους που ασκούν την εξουσία, ώστε να ζούμε ήρεμα και ειρηνικά με ευσέβεια κι ευπρέπεια από κάθε άποψη. Αυτό είναι καλό κι ευπρόσδεκτο από το σωτήρα μας Θεό” (Α ΤΙΜΟΘΕΟΝ 2:1-3).

Έτσι οπουδήποτε στέκεσαι σήμερα – μην αφήσεις την καρδιά σου να ταράζεται από τη μία πλευρά, αλλά ούτε και να τοποθετήσεις την πλήρη ελπίδα σου σε οποιονδήποτε πεσμένο άνθρωπο από την άλλη. Ο Ιησούς είναι ο Κύριος του κόσμου. Επιδιώξτε πρώτα την βασιλεία Του, το οποίο περιλαμβάνει να δείξουμε σε αυτόν τον κόσμο με τι η βασιλεία του Θεού μοιάζει, με τις πράξεις μας και τα αισθήματά μας – ειδικά κατά τη διάρκεια καυτών πολιτικά εποχών όπως αυτή που εμείς είμαστε. Έχω πολλά περισσότερα να πω σχετικά με τη βασιλεία του Θεού και θα το πράξω στο μέλλον. Μείνετε συντονισμένοι.

Μετάφραση- Προσαρμογή από τον Μανώλη Καλομοίρη του άρθρου: REFLECTIONS ON THE US PRESIDENTIAL ELECTION by FRANK VIOLA (http://frankviola.org/2016/11/10/2016election/)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *