ΡΕΪΚΙ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

-Του Vincent Mc Cann-

Μια μορφή νέας θεραπείας που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια είναι το “Ρέϊκι”. Αυτό είναι βασικά μια πρακτική του να βάζει κανείς επάνω του τα χέρια για τη θεραπεία των αρρώστων. Αν και ο παρών συγγραφέας έχει παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτήν την πρακτική επιδιώκουν συνήθως να κάνουν το καλό, υπάρχουν μερικές αιτίες για ανησυχία, ιδιαίτερα σχετικά με την “πηγή” προέλευσης των θεραπειών που δημιουργούνται. Ένα από τα πιό ενοχλητικά πράγματα για την πρακτική του Ρέϊκι είναι η συμμετοχή πνευμάτων. Πουθενά σε καμιά βιβλιογραφία Ρέϊκι που έχω δει, μέχρι τώρα, δεν υπάρχει καμιά εξήγηση για το τι αυτά τα πνεύματα είναι. Φαίνεται ακριβώς να λαμβάνεται για δεδομένο ότι υπάρχουν και περιλαμβάνονται στις πεποιθήσεις του Ρέϊκι. Τα περισσότερα από τα αποσπάσματα λαμβάνονται από το βιβλιάριο: “Reiki. First Degree Manual” (Εγχειρίδιο πρώτου βαθμού). Από τον S. J. Culshaw, Reiki Master.

Οι οδηγοί Ρέϊκι

  • Τα “θεία όντα αποκαλούμενα οδηγοί του Ρέϊκι βοηθούν μερικές φορές στη θεραπεία.” (Το εγχειρίδιο, σελ. 11).
  • Οι οδηγοί του Ρέϊκι είναι παρόντες στην εναρμόνιση ή μύηση, όταν δίνεται σε ένα πρόσωπο η δύναμη του Ρέϊκι. Αυτό εκτελείται από τον Δάσκαλο του Ρέϊκι καθώς “… καθοδηγείται από τους αστρικούς οδηγούς του Ρέϊκι“. Είναι ανησυχητικό να ανακαλύψει κανείς ότι αυτή η διαδικασία της εναρμόνισης “... ελέγχεται από δυνάμεις πέρα από τον Δάσκαλο του Ρέϊκι.” (Το εγχειρίδιο, σελ. 17). Έτσι αυτοί οι οδηγοί είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι τους ευχαριστεί και κανένας, ούτε ακόμη και ο Δάσκαλος του Ρέϊκι, δεν είναι σε θέση να τους σταματήσουν.
  • Το ακόλουθο απόσπασμα λήφθηκε από το γυναικείο περιοδικό CHAT, τεύχος 36, 6 Σεπτεμβρίου 97, σελ. 6. Το υπόβαθρο της ιστορίας είναι για μια κυρία που υφίστατο πόνους στην πλάτη για πολλά χρόνια. Όλα τα είδη μεθόδων, ιατρικών και πνευματικών, δοκιμάστηκαν αλλά ματαίως. Τελικά αυτή η κυρία εισήχθηκε στη θεραπεία Ρέϊκι. Σκεπτική , συναντήθηκε με έναν Δάσκαλο Ρέϊκι που, προς κατάπληξή της, θεράπευσε το πρόβλημα της πλάτης της. Από αυτό το σημείο και μετά αυτή ενθουσιάστηκε και ασκεί στον εαυτό της το Ρέϊκι καθημερινά. Η ιστορία συνεχίζεται: “Αλλά έπειτα ανακάλυψα μια παράξενη παρενέργεια. Ένα απόγευμα, κάθισα, εισέπνευσα βαθιά και οραματίστηκα τα σύμβολα του Ρέϊκι. Κατόπιν αισθάνθηκα ότι θερμότητα άρχισε να με διαπερνά μέσα μου. Το σώμα μου άρχισε να δονείται. Κατόπιν αυτή η – σαν βουητό- ανδρική φωνή γέμισε ξαφνικά το δωμάτιο. Ήχησε σαν ένας κόκκινος Ινδιάνος Αρχηγός από παλαιά ταινία του John Wayne. Και ξέρετε τι ήταν το τρομακτικότερο πράγμα από όλα; Ερχόταν από μέσα από μένα – μιλούσα με μια διπλή φωνή ! Προσπάθησα , αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω! Λουσμένη στον ιδρώτα, τηλεφώνησα στον John Shango και ήμουν ανακουφισμένη να ακούσω τη φωνή μου. “Αυτό είναι θαυμάσιο, Jill”, αναφώνησε. “Έχετε επιλεχτεί από τα πνεύματα θεραπείας του Ρέϊκι. Θα είναι οι σύντροφοί σας για πάντα τώρα.” Από τότε, είχα 35 διαφορετικούς οδηγούς-πνεύματα να μιλάνε μέσα από μένα. Εκεί ήταν ο Δρ Usui, ο Ιάπωνας που ίδρυσε το Ρέϊκι, το Μικρό Λουλούδι, με την ρυθμική φωνή της, ο Αρχηγός Καθισμένος Ταύρος, ο οποίος ηχεί πάντα θυμωμένος- και πολύ περισσότεροι. Μπορώ να μιλήσω σε όλους αυτούς όποτε θέλω – τους ζητώ δυνατά να απαντήσουν σε μένα, και πάντα το κάνουν. Μιλούν σε μένα στη γλώσσα τους και η μετάφραση έρχεται μέσω του στόματός μου, επίσης. Αισθάνομαι σαν ένα πολύ εξωτικό τηλεφωνικό κέντρο! Όχι μόνο έχω πάρει ένα νέο νόημα της ζωής, αλλά μπορώ ακόμη και να θεραπεύσω τώρα τον πόνο άλλων ανθρώπων. Είναι θαυμάσιο – σαν να κατέχω 35 φύλακες αγγέλους!“.

Μερικά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για το Ρέϊκι

  • Η πίστη στο Θεό δεν είναι απαραίτητη. Εκείνοι που επομένως δηλώνουν φανερά ότι είναι Χριστιανοί και αναμιγνύονται στο Ρέϊκι θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν κοινωνία με έναν άθεο (B΄ Kορινθίους 6:14).
  • … δεν είναι απαραίτητο να πιστεύετε στο Θεό για να εφαρμόζετε το Ρέϊκι, παρά μόνο αγάπη.” (Το εγχειρίδιο, σελ. 5).
  • Όλες οι θεραπείες από επαγγελματίες του Ρέϊκι κοστίζουν χρήματα . Αυτό προέρχεται από την πεποίθηση του ιδρυτή (ο Δρ Mikao Usui) ότι για να εκτιμήσει κάποιος το Ρέϊκι, έπρεπε να χρεωθεί για αυτό. (Το εγχειρίδιο, σελ. 7, 8).
  • Εάν μια θεραπεία Ρέϊκι δεν λειτουργήσει, η σελ. 10 του Εγχειριδίου μας λέει ότι “… μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν ή δεν προορίζονται να θεραπευθούν.” Έτσι εάν μια θεραπεία δεν λειτουργεί στο Ρέϊκι, το πρόσωπο που είναι άρρωστο παίρνει την επίπληξη και ο επαγγελματίας του Ρέϊκι, ή ο Δάσκαλος, βγαίνει λάδι!
  • Το Ρέϊκι πιστεύει στη βουδιστική έννοια του Karma (το εγχειρίδιο, σελ. 11).

Μετάφραση του Μανώλη Καλομοίρη κατόπιν αδείας από www.spotlightministries.org.uk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *