ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ; ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

-Του καθηγητή ANTHONY BUZZARD-

Οι αφοσιωμένοι άνθρωποι που φτάνουν στην πόρτα σας ανά δύο, οι πιστοί υποστηρικτές της Εταιρίας Σκοπιά, μπορούν να βοηθηθούν πολύ εάν τους ρωτήσετε έναν αριθμό άμεσων ερωτήσεων. Αυτό θα τους ικανώσει να επανεξετάσουν και να διορθώσουν μερικά από τα πιο εκπληκτικά πράγματα που έχουν αποδεχτεί (άκριτα) από το “σύστημά” τους.
Όλοι χρειαζόμαστε πιστούς φίλους για να μας κάνουν να ερευνούμε, ευγενικά προκλητικές ερωτήσεις. Αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν ως μοχλός για την απαραίτητη διόρθωση της σκέψης μας. Εδώ είναι τι
οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν θα σας πουν. (Μπορεί να τρομάξει ακόμη και τους ίδιους αν το έλεγαν ανοιχτά!) Δεν θα σας το πουν ότι το σύστημα πίστης τους σημαίνει ότι αυτοί (αυτοί στην πόρτα σας)
1) δεν είναι άγιοι με την έννοια της Καινής Διαθήκης,
2) δεν έχουν αναγεννηθεί,
3) δεν αποτελούν μέρος του σώματος του Χριστού,
4) δεν είναι χρισμένοι από το Άγιο Πνεύμα.

Αυτή η σχεδόν ποτέ μη δημοσιοποιημένη (εσφαλμένη) ταυτότητα πρέπει να κατατάσσεται ως ένα από τα πιο εκπληκτικά χαρακτηριστικά της θρησκευτικής παρανόησης της Γραφής που έχει γίνει ποτέ! Ναι, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά που είναι στη πόρτα σας έχουν βάλει τον εαυτό τους, στη δική τους σκέψη, έξω από το πλαίσιο της Καινής Διαθήκης. Όλοι, υποθέτω, ξέρουν ότι η Καινή Διαθήκη απευθύνεται στους ακολούθους του Χριστού, τους Χριστιανούς, αναγεννημένους πιστούς και αγίους, μέλη του Σώματος του Χριστού. Ο Παύλος είπε ξεκάθαρα αυτό ότι εάν κάποιος δεν είναι χρισμένος, δεν έχει το πνεύμα του Χριστού, αυτός δεν ανήκει στον Χριστό, δεν είναι πιστός (Ρωμαίους 8:9). Ο Ιησούς έκανε την απλή, κατηγορηματική δήλωση ότι εκτός αν
ένα άτομο αναγεννηθεί, δεν μπορεί να σωθεί (Ιωάννης 3: 3).

Πώς φτάνουν τα περίπου 7 εκατομμύρια Μαρτύρων του Ιεχωβά σε αυτή την εκπληκτική παρανόηση; Βασίζεται σε ένα απόσπασμα στην Αποκάλυψη 7 που περιγράφει μια λίστα πιστών ως 144.000 σε έναν αριθμό που προέρχονται από τις φυλές του Ισραήλ, σε σύνδεση με ένα μεγάλο πλήθος άλλων που προέρχονται από όλα
τα έθνη.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε εδώ είναι ότι αυτό το μέρος του οράματος της Αποκάλυψης ασχολείται με ανθρώπους που «έρχονται από τη Μεγάλη Θλίψη» και έχουν καθαριστεί από αυτή
την μεγάλη δοκιμασία. Επειδή εκείνη η Μεγάλη Θλίψη (Δαν. 12: 1, Ματ. 24:21) δεν έχει συμβεί ακόμη, θα ήταν αδύνατο να φανταστείτε μια εφαρμογή αυτού του ειδικού κειμένου σε οποιονδήποτε πιστό από τον πρώτο αιώνα μέχρι τώρα! Η Μεγάλη Θλίψη βρίσκεται στο μέλλον (καμία ημερομηνία δεν είναι γνωστή για την αρχή της) και θα ενεργοποιηθεί, είπε ο Ιησούς, από την εμφάνιση του «βδελύγματος της ερήμωσης, αυτού που ειπώθηκε από τον προφήτη Δανιήλ, να στέκεται όπου δεν πρέπει» (Μάρκος 13:14). Ο Ιησούς προειδοποίησε τους οπαδούς του ότι θα πρέπει να φύγουν επειγόντως στα βουνά, εάν αυτοί ζουν στην Ιουδαία. Ο Ιησούς ανακοίνωσε την εμφάνιση του βδελύγματος ως το βασικό σημάδι του επικείμενου τέλους του αιώνα.

Η προειδοποίηση του Ιησού ότι οι πιστοί στην Ιουδαία πρέπει να φύγουν στους λόφους, εξαλείφει φυσικά κάθε πιθανότητα μιας αρπαγής / ανάστασης στον ουρανό ΠΡΙΝ τη Μεγάλη Θλίψη ! Εσείς δεν θα συμβουλεύατε κάποιον να κατευθυνθεί προς τους λόφους, εάν η πραγματική διαδρομή διαφυγής ήταν να αρπαχθεί στον ουρανό από τον κρυφά ερχόμενο Ιησού! Ούτε ο Ιησούς ούτε ο Παύλος το πίστεψαν αυτό, ότι ο Ιησούς επρόκειτο να επιστρέψει σε δύο χρονικές φάσεις που χωρίζονται από 7 χρόνια. Θα ήταν πιο παράλογο να βασίζεστε σε μια προ της Θλίψης αρπαγή / ανάσταση που δεν πρόκειται να συμβεί!

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην πόρτα σας πιστεύουν, παίρνοντας ένα μόνο απόσπασμα που περιγράφει ένα γεγονός που δεν έχει ακόμη καν συμβεί, ότι υπάρχουν μόνο 144.000 χρισμένοι αληθινοί πιστοί. Περαιτέρω είναι πεπεισμένοι – αυτοί στη δική σας πόρτα – ότι αυτοί προσωπικά δεν είναι μέρος αυτής της ιδιαίτερης ομάδας εκλεκτών, μάλλον ανήκουν σε ένα «μεγάλο πλήθος» πιστών δεύτερης κατηγορίας (που δεν έχουν αναγεννηθεί!).

Αντιμετωπίζουμε τότε την καταπληκτική κατάσταση που 7 εκατομμύρια ειλικρινείς άνθρωποι αναλαμβάνουν το καθήκον της διδασκαλίας της χριστιανικής πίστης στο κοινό παγκοσμίως, πιστεύοντας ότι αυτοί δεν είναι Χριστιανοί με την έννοια της Καινής Διαθήκης, ως χρισμένοι, αναγεννημένοι ή μέρος του σώματος
του Χριστού! Τα γεγονότα που δεν ειπώθηκαν είναι ως εκ τούτου: “Ελάτε να μελετήσουμε τη Βίβλο μαζί σας, να σας πείσουμε για τις διδασκαλίες μας και τελικά να σας βαπτίσουμε στην Εταιρία Σκοπιά, αλλά εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε εντός του ορισμού του χριστιανού σύμφωνα με τη Καινή Διαθήκη. Μόνο η ειδική ομάδα των 144.000 είναι. Αυτοί οι ειδικοί μόνο θα πάνε στον ουρανό. Οι υπόλοιποι από εμάς θα είναι στη γη όταν έρθει ο Ιησούς. Μόνο οι 144.000 θα κυβερνήσουν τη γη με τον Ιησού“.

Πόσο απίστευτα περίεργα είναι όλα αυτά. Αλλά αυτό σηματοδοτεί το εκπληκτικό γεγονός ότι ολόκληρα, τεράστια, διεθνή τμήματα από πολύ ειλικρινείς και αφοσιωμένους ανθρώπους μπορούν να ενταχθούν πλήρως σε μια διδασκαλία που δεν είναι εδραιωμένη στη Γραφή. Κανείς στην ιστορία των σοβαρών σχολιολογίων της Βίβλου ποτέ δεν φανταζόταν ότι μπορεί κάποιος να γίνει Χριστιανός με τη βιβλική έννοια, εάν δεν αναγεννηθεί,
και δεν έχει λάβει το πνεύμα του Χριστού, και δεν είναι άγιος – δεν είναι μέλος του Σώματος του Χριστού.

Το πεπρωμένο όλων των αληθινά πιστών στη Βίβλο είναι να κληρονομήσουν τη γη (Ματθαίος 5: 5, Αποκάλυψη 5:10) και να ζήσουν σε αυτήν και να βοηθήσουν στη κυβέρνηση αυτής της ανανεωμένης γης με τον Ιησού, όταν έρθει πίσω στη γη για να πάρει την προοριζόμενη θέση του στο θρόνο του Δαβίδ. Σύμφωνα με τους άνδρες και τις γυναίκες στη πόρτα σας, η ομάδα της ελίτ, οι 144.000 θα πάνε στον ουρανό. Το πρόβλημα είναι: Ο Ιησούς δεν θα είναι εκεί! Θα είναι στη γη. Σε τελική ανάλυση δεν υποσχέθηκε να επιστρέψει;

Μια περαιτέρω θεμελιώδης πίστη των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι ότι η Δεύτερη Παρουσία έγινε το 1914, αόρατα! Και αυτό είναι ένα εντυπωσιακό λάθος. Ο Ιησούς περιέγραψε την μελλοντική του Παρουσία = άφιξη, ως ένα εντυπωσιακά ορατό γεγονός, σαν την αστραπή που αστράφτει από την ανατολή έως την δύση!
Ο Ιησούς έδωσε εντολή σε όλους τους ακολούθους του να παίρνουν το κρασί (σύμβολο της γιορτής) και το ψωμί της κοινωνίας “όσες φορές” το κάνετε (Α Κορ. 11:25). Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το συγχέουν πρώτα με μια ετήσια εκδήλωση (όπως το Εβραϊκό ετήσιο Πάσχα της Παλαιάς Διαθήκης) και στη συνέχεια απαιτούν μόνο μέλη της τάξης των εκλεκτών 144.000 χρισμένων να μπορούν να πάρουν την κοινωνία! Αυτό το λάθος δεν περιλαμβάνει μόνο την παρεξηγημένη έννοια του «Δείπνου του Κυρίου» αλλά επίσης αρνείται άμεσα τις σαφείς οδηγίες του Ιησού “αυτό να κάνετε στη δική μου ανάμνηση“. Η εκκλησία της Καινής Διαθήκης σίγουρα δεν περιόριζε το Δείπνο του Κυρίου, που διέταξε ο Ιησούς για όλους τους πιστούς, σε μια ετήσια εκδήλωση! Το να μην επιτρέπεται να πάρεις μέρος στην κοινωνία σημαίνει μια απόλυτη απόρριψη και παρακοή στον Ιησού.

Τι κάνετε για να προσπαθήσετε να σώσετε τους πλησίον σας από τις σχεδόν απίστευτες πεποιθήσεις που έχουν υποστηρίξει με ζήλο; Το έργο είναι πολύ μεγάλο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ιησούς μας είπε να προσευχόμαστε, “ας έρθει η βασιλεία σου” και λαχταρά για την ημέρα που ο Διάβολος (που δεν είναι η ανθρώπινη φύση σου!) θα δεθεί «για να μη πλανήσει πλέον τα έθνη» (Αποκ. 20: 3). Αυτή τη στιγμή είναι αυτός «που πλανάει ολόκληρη την οικουμένη» (Αποκάλυψη 12: 9). Ο Ιησούς αμφέβαλλε ότι η πίστη θα είχε επιβιώσει όταν αυτός επέστρεφε (Λουκάς 18: 8). Ήξερε ότι η ανθρώπινη τάση μας το να πιστεύουμε αυτό που είναι ψευδές, είναι μια χρόνια ασθένεια. Και η εγκατάλειψη των ψευδών
πεποιθήσεων, απαιτεί σημαντική πνευματική χειρουργική επέμβαση. Μερικοί εγκαταλείπουν τις λανθασμένες πεποιθήσεις μόνο μετά από πολλές κλοτσιές και κραυγές!

Οι Χριστιανοί είναι εκείνοι που υπακούουν στον Ιησού (Εβρ. 5: 9, Ιωάννης 3:36 κ.λπ.). Είμαστε απασχολημένοι με την Μεγάλη Εντολή (Ματ. 28: 19-20), η οποία είναι να αναγγείλουμε “τούτο το ευαγγέλιο της βασιλείας” σε όλα τα έθνη (Ματθ. 24:14); “Και τότε [και μόνο τότε] θα έρθει το τέλος.”

Μετάφραση του Μανώλη Καλομοίρη κατόπιν αδείας από το άρθρο Who Is Who? A Great Muddle Over Identity στο περιοδικό FOCUS ON THE KINGDOM March 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *