ΠΛΗΡΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ

«Και μέσα σ’ αυτόν είστε πλήρεις» (Κολ.2:10). Οι άνθρωποι έξω από τον Ιησού Χριστό χάνουν την πληρότητα, την ολοκλήρωση. ΄Ετσι κοιτάζουν μάταια στα χρήματα, την δύναμη, την δόξα, σε γυναίκες, σπίτια, οικόπεδα, μόνο για να απογοητευτούν ξανά. Εκτός αν λυθούν τα δεσμά τους και ανοιχτούν τα μάτια τους, θα φθάσουν μέχρι το τέλος της ζωής τους να ερευνούν, να προσμένουν, και να ψηλαφούν, αλλά μάταια.

  Βρες την ζωή σου στον Ιησού Χριστό και θα βρεις εκπλήρωση, σκοπό, νόημα – όλα ότι πάντοτε ήθελες ή περίμενες. Δεν είναι απορίας άξιον ότι οι άνθρωποι είναι άδειοι, κενοί έξω από Αυτόν. Γιατί Αυτός είναι η ζωή μας, ο δρόμος, η αλήθεια, ο καλός Ποιμένας, η θύρα των προβάτων, το ψωμί από τον ουρανό, ο πρώτος και ο έσχατος, το φως της ημέρας, ο αυγερινός από ψηλά. Αυτός είναι η ειρήνη μας, η ελπίδα μας, η χαρά μας και το στέμμα μας· Αυτός είναι το γαμήλιο ένδυμά μας, η δικαιοσύνη μας, ο αγιασμός μας και η λύτρωση· Αυτός είναι η ασπίδα μας και η υπερβολικά μεγάλη ανταμοιβή μας. Δεν απορούμε διότι οι άνθρωποι είναι άδειοι έξω από Αυτόν.

   Αυτός είναι επίσης, ένα δώρο που δεν μπορεί να κερδηθεί, να αγοραστεί ή να το αξίζουμε. Διότι είμαστε σωσμένοι από την χάρη μέσω της πίστης. Είναι δώρο του Θεού. Ενώ είναι ένα δώρο που δεν μπορούμε να αγοράσουμε, εμείς πρέπει να μετανοήσουμε και να είμαστε πρόθυμοι να χάσουμε καθετί μέσα σ’ αυτό τον κόσμο για να το βρούμε.  Γιατί «θα με ζητήσετε και θα με βρείτε, όταν με ζητήσετε με όλη σας την καρδιά» (Ιερεμίας 29:13). Αλλά μην στενοχωριέσαι πάνω σε ότι μπορείς να χάσεις σε αυτό τον κόσμο, απλά σκέψου τι θα κερδίσεις: «Μια κληρονομιά άφθαρτη και αμόλυντη και αμάραντη, που είναι φυλαγμένη για μας στους ουρανούς» (Α’ Πέτρου 1:4). Θα κερδίσεις ειρήνη, χαρά και αποδοχή στην βασιλεία του Θεού, όπου το Αρνίο θα είναι το φως, και δεν θα υπάρχει πλέον κατάρα, διαμέσου των ατέλειωτων αιώνων της αιωνιότητας όπου εμείς θα κατοικούμε στην παρουσία της αγνής και τέλειας αγάπης.

Kevin Garber

Μετάφραση κατόπιν αδείας, από το περιοδικό THE PILGRIM March 2000.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *