ΠΙΕΣ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ!

Ο σύγχρονος ρυθμός της ζωής, συχνά σε κάνει να αισθάνεσαι κουρασμένος, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Το στρες σε διαλύει. Τα προβλήματα με τις ανθρώπινες σχέσεις σε πληγώνουν. Η πολιτική σε έχει απογοητεύσει με την αναξιοπιστία της. Η θρησκεία σε απωθεί λόγω της υποκρισίας των εκπροσώπων της. Αισθάνεσαι κενός, άδειος. Καταλαβαίνεις ότι όσο κι αν τρέχεις, όσο περισσότερα κι αν αποκτήσεις, πλήρη ικανοποίηση δεν θα γευτείς.

Όλα τα υλικά αγαθά του κόσμου να αποκτήσουμε και να έχουμε του κόσμου όλες τις επιτυχίες, δεν θα γεμίσουν την ψυχή μας!

Όπως το εξήγησε ο Ιησούς Χριστός: «Καθένας που πίνει από τούτο το νερό (των υλικών αγαθών και κοσμικών επιδιώξεων), θα διψάσει ξανά» (Ιωάννης 4:13).

Μην περιμένεις να ξεδιψάσεις την ψυχή σου, τον εσωτερικό σου εαυτό, με το «νερό» αυτού του κόσμου. Δεν υπάρχει ελπίδα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να πιείς το ζωντανό νερό, που μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει: «΄Οποιος, όμως, πιεί από το νερό που εγώ θα του δώσω, δεν θα διψάσει στον αιώνα, αλλά, το νερό που θα δώσω σ’ αυτόν, θα γίνει μέσα του πηγή νερού που θα αναβλύζει σε αιώνια ζωή» (Ιωάννης 4:14).

Ο Ιησούς Χριστός είναι το νερό της ζωής! Μόνο αυτός είπε: «΄Οποιος πιστεύει σε μένα, δεν θα διψάσει ποτέ» (Ιωάννης 6:35).

Ο Ιησούς είναι η πηγή της ζωής. Γι’ αυτό προσκαλεί: «Αν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, κι ας πίνει» (Ιωάννης 7:38).

Μονάχα ο Ιησούς είναι «η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή» (Ιωάννης 14:6). Κανείς και τίποτε άλλο!

΄Ελα σ’ Αυτόν σήμερα και θα σε ξεδιψάσει απ’ την κούραση της αναζήτησης της αλήθειας στην φιλοσοφία, τη θρησκεία, την πολιτική κλπ. Ο Ιησούς Χριστός, είναι η απάντηση στα ερωτηματικά σου για τον σκοπό και το νόημα της ζωής!

Ο Ιησούς σε καλεί να τον ακολουθήσεις: «Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας αναπαύσω. Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα, επειδή είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά, και θα βρείτε ανάπαυση στις ψυχές σας. Επειδή ο ζυγός μου είναι καλός και το φορτίο μου ελαφρύ» (Ματθ.11:28-30).

Πίστεψε σ’ Αυτόν, δηλαδή Εμπιστέψου τον ως Αρχηγό και Κύριο της ζωής σου. Αυτός πλήρωσε στον σταυρό για τις δικές σου αμαρτίες. Αν τον πιστέψεις με την καρδιά σου, και αποφασίσεις να Τον ακολουθήσεις, θα σβηστούν όλες σου οι αμαρτίες και θα γίνεις παιδί του Θεού:

«Διαμέσου του ονόματός του, θα λάβει άφεση αμαρτιών καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν» (Πράξεις 10:43).

«΄Οσοι όμως τον δέχτηκαν, σ’ αυτούς έδωσε εξουσία μα γίνουν παιδιά του Θεού, σ’ αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του» (Ιωάννης 1:12).

Αρνήσου την αμαρτία σου και γίνε μαθητής του Ιησού Χριστού: «Αν κάποιος θέλει νάρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, κι ας σηκώσει το σταυρό του κι ας με ακολουθεί» (Ματθαίος 16:24).

΄Ετσι θα ξεδιψάσει η ψυχή σου παντοτινά, θα λάβεις άφεση αμαρτιών και θα κληρονομήσεις αιώνια ζωή (Πράξεις 26:18)! Κι όλα αυτά με την από καρδιάς, κι όχι μόνο διανοητική, πίστη στον Ιησού. Μην αδιαφορήσεις στη πρόσκλησή του: «΄Οποιος διψάει ας έρθει, και όποιος θέλει, ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής» (Αποκάλυψη 22:17). Ο Ιησούς θα σε σώσει και θα σε ξεδιψάσει ΔΩΡΕΑΝ! Χωρίς έργα, χωρίς τάματα, χωρίς τίποτε δικό σου! Δέξου τον Ιησού στη ζωή σου και θα λάβεις το νερό της ζωής δωρεάν, επειδή Εκείνος πλήρωσε για σένα!

Μανώλης Καλομοίρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *