Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ

Έχοντας, λοιπόν, γύρω μας μια τόσο μεγάλη στρατιά μαρτύρων, ας τινάξουμε από πάνω μας κάθε φορτίο, και την αμαρτία που εύκολα μας εμπλέκει, κι ας τρέχουμε με υπομονή το αγώνισμα του δύσκολου δρόμου, που έχουμε μπροστά μας. Ας έχουμε τα μάτια μας προσηλωμένα στον Ιησού, που μας έδωσε την πίστη, την οποία και τελειοποιεί. Αυτός, αντί για τη χαρά που θα μπορούσε να έχει, υπέμεινε το σταυρικό θάνατο περιφρονώντας την ατίμωση, και κάθισε στα δεξιά του θρόνου του Θεού. ” (ΕΒΡΑΙΟΥΣ 12:1-2).

   Ο απόστολος Παύλος περιγράφει το πλήθος των μαρτύρων που δώσανε τη ζωή τους για χάρη του Θεού και της βασιλείας Του. Και προσθέτει, ότι παρότι έχουμε ένα τόσο μεγάλο αριθμό μαρτύρων, εμείς θα αποβλέπουμε στον Ιησού Χριστό και μόνο!

Ναι, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι του Θεού που θυσιάστηκαν χάριν της πίστης, αλλά εμείς δεν καλούμαστε να αποβλέπουμε στους Αγίους, αλλά στον Ιησού! Ναι, οι άγιοι μαρτύρησαν και έχασαν τη ζωή τους για τον Θεό, αλλά δεν μας καλεί ο Λόγος του Θεού να κοιτάζουμε σε αυτούς για σωτηρία ή χάρη, αλλά να εξακολουθούμε να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας και τη προσοχή μας στον Ιησού και μόνο!

Η μεγάλη στρατιά μαρτύρων, δεν έγιναν μάρτυρες για να πάρουν τη θέση του Χριστού, αλλά έγιναν μάρτυρες με σκοπό να ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΜΕ μόνο στον Ιησού Χριστό για σωτηρία, χάρη και ελπίδα! Αυτό διδάσκει με σαφήνεια ο απόστολος Παύλος στην Προς Εβραίους Επιστολή.

Είθε κι εμείς έχοντας το παράδειγμα αγιότητας και αφιέρωσης στον Θεό που άφησαν οι Άγιοι, να ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, τον μόνο Σωτήρα και Λυτρωτή μας!

Μανώλης Καλομοίρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *