Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ -FRANK VIOLA

Ο αιώνιος σκοπός του Θεού επικεντρώνεται στο να κάνει τον Ιησού την απόλυτη κεφαλή πάνω από όλα. Ο στόχος του Θεού είναι να θεμελιώσει τη πλήρη κυριαρχία και υπεροχή του Υιού Του.

Το πάθος που Τον οδηγεί είναι να καταστήσει τον Υιό του να υπερέχει πάνω σε όλα. Όλες οι δραστηριότητες του Θεού είναι προς το σκοπό αυτό. Ως εκ τούτου, το κύριο έργο του Αγίου Πνεύματος σε αυτήν την οικονομία είναι να καταστήσει την ηγεσία του Χριστού στο σώμα Του, να ισχύσει στον ύψιστο βαθμό.

Κατά συνέπεια, το Άγιο Πνεύμα θα σπάσει και θα καταστρέψει όλα όσα αντιτίθενται, παρεμποδίζουν και εμποδίζουν την κυριαρχία του Κυρίου στις καρδιές του λαού Του. Θα αντιταχθεί σε όλα όσα παρεμποδίζουν την τελική πρόθεση του Θεού να θεμελιώσει την κεντρικότητα και την υπεροχή του Υιού Του πάνω από όλα. 
Εντυπωσιακά, προτού να μπορέσει ο Χριστός να έχει την υπεροχή σε όλα τα πράγματα, πρέπει πρώτα να έχει την υπεροχή μεταξύ του δικού Του λαού. Στις Κολοσσαείς 1:18 το θέτει έτσι:

Αυτός η κεφαλή του σώματος που είναι η εκκλησία… ώστε να γίνει σ’ όλα εκείνος πρώτος.

Η μεγάλη ανάγκη σήμερα στο σώμα του Χριστού είναι να αποκαταστήσει την ηγεσία του Χριστού. Τραγικά, όλων των ειδών τα πράγματα αντικατέστησαν την ηγεσία του Χριστού. Εκκλησιαστικά συμβούλια, συνεδριάσεις επιτροπών, εκκλησιαστικοί ηγέτες, εκκλησιαστικά προγράμματα, ανθρωπογενείς κανόνες και κανονισμοί, κλπ, έχουν συχνά αντικαταστήσει την ηγεσία του Ιησού Χριστού.

Όποτε υπάρχει μια απόφαση μπροστά μας σχετικά με το έργο του Κυρίου ή τον λαό του Κυρίου, το σημαντικό ερώτημα δεν πρέπει να είναι: “Τι πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει;” ή “Τι μπορούμε να συμφωνήσουμε ως πνευματικοί ηγέτες;” Θα έπρεπε μάλλον να είναι, “Τι θέλει ο Κύριος σε αυτή την κατάσταση;”

Όσον αφορά την εκκλησία, όταν δύο άνθρωποι αποφασίζουν ανεξάρτητα από τη κεφαλή, αυτό αποτελεί συνωμοσία.

Μόνο ο Χριστός έχει το δικαίωμα να κυβερνά την εκκλησία Του – κανένας άνθρωπος και καμιά επιτροπή. Είναι το σώμα Του, όχι το δικό μας. Όλοι ανήκουμε σε Αυτόν. Μας έχει αγοράσει με μια ακριβή τιμή και επομένως Αυτός μόνο έχει τα πλήρη δικαιώματα πάνω μας.

Όταν ο Χριστός έχει την πλήρη και νόμιμη θέση του ως κεφαλή και είναι απόλυτος Κύριος πάνω στον λαό Του, τότε λύνονται τόσα πολλά προβλήματα.

Εξετάστε τα βαθιά προβλήματα που αντιμετώπιζε η εκκλησία στην Κόρινθο – σαρκικότητα, διαιρέσεις, φθόνος, εγωκεντρισμός, βλασφημία, υπερηφάνεια, ανηθικότητα, διαμάχη, δικαστικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητα. Τα κεφάλαια 1-11 της Α Κορινθίους ζωγραφίζουν μια θλιβερή εικόνα της διαφθοράς σε αυτή τη συνάθροιση. Τι τεράστιο βάρος για τον Παύλο – τον άνθρωπο που φύτευσε και φρόντισε για αυτήν την εκκλησία. Αλλά ποια ήταν η απάντησή του σε αυτό; Ποια ήταν η συνολική λύση που μοιράστηκε στην Α Κορινθίους; Ήταν απλά αυτό:

Γιατί σκοπός μου δεν ήταν να σας κάνω να γνωρίσετε κάτι άλλο, παρά μόνο τον Ιησού Χριστό, και μάλιστα σταυρωμένον…Γιατί κανένας δεν μπορεί να βάλει άλλο θεμέλιο εκτός από αυτό που υπάρχει και που είναι ο Ιησούς Χριστός.
(Α ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 2: 2, 3:11). 

Η απάντηση ήταν αρκετά ξεκάθαρη: να δοθεί στον Ιησού Χριστό η σωστή θέση Του στην εκκλησία. Μπορείτε να δείτε τη δύναμη αυτού; Όταν ο λαός του Θεού συλλάβει το μεγαλείο του Κυρίου του και Τον βάλει στη σωστή θέση του, αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματά του. Όταν ο Χριστός παρουσιάζεται με εξουσία και ζωή, τα προβλήματά μας επιλύονται.

Ο σκοπός του Θεού σε αυτή την ώρα για μας είναι να κάνουμε την ηγεσία του Χριστού μια πρακτική πραγματικότητα στη ζωή μας και στις εκκλησίες μας.

Ένας τέτοιος δρόμος, ωστόσο, κοστίζει. Είναι δύσκολο να δώσουμε τα δικαιώματά μας στον Κύριο, να περιμένουμε τον Κύριο και να θέσουμε την απόλυτη διακυβέρνηση, την εξουσία και τα δικαιώματα λήψης αποφάσεων στα χέρια του Αγίου Πνεύματος.

Δοκιμάζει κατά πόσο πρόκειται να βάλουμε τα χέρια μας στα πράγματα ή αν θα δώσουμε όλα τα δικαιώματα στον Χριστό. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι αν ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει να βασιλέψει σε αυτόν τον πλανήτη με την πληρότητά Του, ο λαός Του πρέπει πρώτα να Του δώσει την υπεροχή στο μέσο τους.

Στο σχέδιο του Θεού όλα τα πράγματα ξεκινούν με την εκκλησία. Ο Ιάκωβος μας λέει ότι “κατέχουμε την πρώτη θέση ανάμεσα στα δημιουργήματά του” (ΙΑΚΩΒΟΥ 1:18). Αυτό περιλαμβάνει το θέμα ο Ιησούς Χριστός να βασιλεύει πάνω σε όλα.

Μετάφραση του Μανώλη Καλομοίρη κατόπιν αδείας, του άρθρου THE ETERNAL PURPOSE -FRANK VIOLA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *