ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟΝΗ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟΥ

Μία συγκλονιστική ανακάλυψη κάνανε οι επιστήμονες σχετικά με την Σινδόνη του Τορίνου. Όπως μετέδωσε το BBC NEWS στις 13-4-2004 και το REUTERS στις 15-4-2004, μια δεύτερη σκιώδη εικόνα ενός ανθρώπινου προσώπου αποκαλύφθηκε στο πίσω μέρος του λινού, σύμφωνα με μια έκθεση των πανεπιστημιακών καθηγητών Giulio Fanti και Roberto Maggiolo που δημοσιεύεται από το περιοδικό του London’s Institute of Physics.
Το λεπτό 14 πόδια μακρύ λινό σεντόνι θεωρείται από πολλούς ότι είναι το ύφασμα στο οποίο τυλίχθηκε ο Ιησούς όταν τον κατέβασαν από τον σταυρό. Κάποιοι το απορρίπτουν ως μια επιμελημένη εξαπάτηση.
Το πίσω μέρος του σαβάνου έχει ιδωθεί σπάνια, καθώς κρύφθηκε κάτω από ένα κομμάτι του υφάσματος που ράφτηκε επάνω του από τις καλόγριες το 1534, για να καλύψει τη ζημιά που προκλήθηκε από την πυρκαγιά εκείνη την χρονιά. 
Η πίσω επιφάνεια εκτέθηκε κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος αποκατάστασης το 2002. 
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, Τζούλιο Φάντι (Giulio Fanti) είδε μια «εξασθενημένη εικόνα» στις φωτογραφίες από αυτό το πρόγραμμα και αποφάσισε να την ερευνήσει περισσότερο. «Μπορούμε να ανιχνεύσουμε την παρουσία μύτης, ματιών, μαλλιών, γενειάδας και μουστακιών στην πίσω επιφάνεια, που αντιστοιχούν στη θέση, τη μορφή, τη θέση και την κλίμακα εκείνων της μπροστινής πλευράς», είπε ο Φάντι.
Ο καθηγητής Φάντι έχει απορρίψει τις αξιώσεις ότι η πίσω εικόνα επιβεβαιώνει ότι το σάβανο είναι μία απομίμηση – με την ενυδάτωση χρωμάτων από μπροστά προς τα πίσω. «Αυτό δεν είναι η περίπτωση του σαβάνου. Και στις δύο πλευρές, η εικόνα του προσώπου είναι επιφανειακή, περιλαμβάνοντας μόνο τις ακραίες ίνες του λινού» είπε.
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει μία απομίμηση με αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα».
Αυτά τα συμπεράσματα είναι ακριβώς τα πιο πρόσφατα στη διαμάχη που έχει παρακολουθήσει το ύφασμα, αφότου φωτογραφήθηκε περισσότερο από 100 χρόνια πιο πριν. 
Το 1997 ένας Ελβετός αρχαιολόγος που πέρασε 16 χρόνια μελετώντας το σάβανο είπε ότι οι νέες εξετάσεις έχουν αποδείξει την αυθεντικότητά του «πέρα από κάθε λογική αμφιβολία».
Οι εμπειρογνώμονες κατά τη διάρκεια των ετών, λένε ότι έχουν βρεθεί ίχνη αίματος, γύρη ή χώμα χαρακτηριστικό της Ιερουσαλήμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *