Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; Απάντηση στις 10 πιο ισχυρές αντιρρήσεις στο Ευαγγέλιο

1. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.
Ο κωμικός Τζωρτζ Καρλίν είπε κάποτε: “Περισσότεροι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο όνομα του Θεού παρά για οποιοδήποτε άλλο λόγο“.  Αλλά σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια των Πολέμων, στους 1763 πολέμους μέχρι το 2004, μόνο το 7% ήταν θρησκευτικοί. Με άλλα λόγια, το 93% όλων των πολέμων δεν προκλήθηκαν από την θρησκεία. Ήταν κοσμικοί στη φύση τους όπως οι δύο πρώτοι Παγκόσμιοι Πόλεμοι, και οι πόλεμοι στην Κορέα και το Βιετνάμ.

2. ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.
Φαντάσου ότι πετάς μέσα σε ένα σύγχρονο αεροπλάνο και σκέφτεσαι ότι ο κατασκευαστής του έκανε θαυμάσια δουλειά. Ξαφνικά πέφτει κάτω 1000 πόδια, πληγώνοντας ή σκοτώνοντας αρκετούς επιβάτες. Καθώς κοιτάς στους τραυματίες, βλέπεις το αίμα, και ακούς τις κραυγές, συμπεραίνεις ότι κανένας δεν κατασκεύασε το αεροπλάνο; Φυσικά όχι. Το λογικό συμπέρασμα είναι κάτι πήγε τρομερά λάθος πάνω στο αεροπλάνο. Σε εκείνους που πιστεύουν στην Βίβλο, κάθε συμβάν ανθρωπίνων παθημάτων και θανάτου είναι το τραγικό αποτέλεσμα της ζωής σε μια πεσμένη δημιουργία όπως περιγράφεται στο πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής. Τα παθήματα αντιθέτως στέκονται ως μαρτυρία ότι ο Λόγος του Θεού είναι αληθινός. 

3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.
Κάθε κτίριο είναι απόδειξη ενός κατασκευαστή. Ακόμη και εάν αυτός είναι νεκρός για 100 χρόνια και δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ύπαρξή του, γνωρίζεις ότι υπήρχε ένας κατασκευαστής επειδή είναι αδύνατον για ένα κτίριο να χτιστεί από μόνο του! Η Δημιουργία (η φύση) είναι απόδειξη του Δημιουργού. Είναι αδύνατον για την φύση να έχει κατασκευάσει τον εαυτό της ή να είναι αιώνια. Εκείνοι που δεν πιστεύουν στον Θεό, επιλέγουν να πιστέψουν ότι το τίποτα δημιούργησε τα πάντα, το οποίο είναι επιστημονικά γελοίο. 

4. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.
Αυτό είναι αλήθεια. Είναι υποκριτές, όχι γνήσιοι Χριστιανοί. Η Αγία Γραφή μιλάει συχνά για ψευδείς προσηλύτους που κάθονται μαζί με εκείνους που είναι αυθεντικοί στην πίστη τους (κατσίκες μεταξύ των προβάτων, ζιζάνια ανάμεσα στο σιτάρι, κακά ψάρια ανάμεσα στα καλά ψάρια κ.λπ.) και μας διαβεβαιώνει ότι ο Θεός θα τους καταδικάσει την ημέρα της κρίσης. Γιατί να αφήσεις τους υποκριτές να σε κρατήσουν μακριά απο τον Ουρανό;

5. Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Έχουμε πίστη όταν εμπιστευόμαστε πιλότους να οδηγήσουν το αεροπλάνο, γιατρούς να μας θεραπεύσουν, και χειρούργους να μας εγχειρήσουν. Εμπιστευόμαστε τους ανελκυστήρες όταν μπαίνουμε σε αυτούς, όπως επίσης και τα βιβλία ιστορίας, επιστήμονες, τραπεζίτες και τα φώτα στον δρόμο. Όταν η Βίβλος μιλάει για “πίστη” στον Θεό, δεν μιλάει για τυφλή πεποίθεση ότι Αυτός υπάρχει- το γνωρίζουμε αυτό ως γεγονός λόγω της δημιουργίας. Μιλάει περισσότερο να εμπιστευτούμε την ακεραιότητά Του και ειδικά την υπόσχεσή Του της αιώνιας ζωής.

6. Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Θα έπρεπε ο Θεός να τιμωρήσει έναν μαζικό δολοφόνο σαν τον Αδόλφο Χίτλερ; Φυσικά θα έπρεπε. Εάν Αυτός είναι καλός θα έπρεπε να δει την δικαιοσύνη να αποδίδεται. Η εξολόθρευση των ασεβών στη λίμνη του πυρός, είναι η τιμωρία του Θεού, όπου εκείνοι που έχουν κάνει το κακό θα πάρουν αυτό ακριβώς που τους αξίζει. 

7. Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΤΙΜΩΡΟΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΚΑΤΙ.
Οι πεποιθήσεις είναι σπουδαίες, καθώς κυβερνούν τις πράξεις μας στη ζωή. Εάν πιστεύεις ότι υπάρχει μια νάρκη μπροστά από εσένα, θα προχωρήσεις γύρω από αυτή. Εάν δεν πιστεύεις, θα προχωρήσεις πάνω σε αυτή. Εάν πιστεύουμε τη προειδοποίηση της Βίβλου -ότι έχουμε αμαρτήσει εναντίον ενός αγίου Θεού- τότε θα δούμε την ανάγκη μας να εμπιστευτούμε στον Σωτήρα. Εάν δεν πιστεύουμε την μαρτυρία της Γραφής, θα αγνοήσουμε την προσφορά Του του ελέους και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την οργή Του, κατά πόσο το πιστεύουμε ή όχι. Και η Βίβλος προειδοποιεί: “Είναι φοβερό να πέσει κανείς στα χέρια του αληθινού Θεού” (Εβραίους 10:31).

8. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ
Λεπτομερείς ιστορικές αποδείξεις  της γήινης ζωής του Ιησού (από την γέννηση μέχρι τον θάνατο) δίδονται στις βιογραφικές αφηγήσεις από τον Ματθαίο, τον Μάρκο, τον Λουκά και τον Ιωάννη, όπως επίσης από τους απόστολους Πέτρο και Παύλο. Αυτές οι αφηγήσεις, από εκείνους που Τον γνώριζαν, γράφτηκαν μέσα σε λίγα χρόνια από τον θάνατό Του. Πέρα από την Βίβλο, υπάρχει τεκμηρίωση από τους κοσμικούς ιστορικούς Ιώσηπο (37-100 μΧ) και Τάκιτο (56-120 μΧ), το Βαβυλωνιακό Ταλμούδ και άλλες πηγές. Με πάνω από δύο ντουζίνες χριστιανικών και κοσμικών πηγών να βασιστούμε, κανένας αξιόπιστος ιστορικός δεν ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς της Ναζαρέτ δεν ήταν ένα πραγματικό ιστορικό πρόσωπο. 

9. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ.
Η Αγία Γραφή μοιάζει σαν μια βίαιη ταινία για ενήλικες – με περιστατικά γενοκτονιών, βιασμών, πορνειών, μοιχειών, αιμομιξιών, δολοφονιών, απαγωγών, αποκεφαλισμών, μίσους, ψεμάτων, βλασφημιών, υπερηφάνειας, απληστίας, και πολλών άλλων φρικαλεοτήτων και ακολασιών. Οι Γραφές δεν κρύβουν την κακία της ανθρωπότητας. Την εκθέτουν και προειδοποιούν ότι η Ημέρα έρχεται όταν ο Θεός θα κρίνει τον κόσμο με δικαιοσύνη.

10. ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΘΕΟ.
Αυτή είναι η αληθινή αιτία που δεν θέλεις να εμπιστευτείς τον Ιησού. Το θέμα λίγο έχει να κάνει με τις παραπάνω ερωτήσεις, και όλα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι είσαι χαρούμενος προχωρώντας τον δικό σου δρόμο – το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να απολαμβάνεις την πορνογραφία, την πορνεία και άλλες αισθησιακές αμαρτίες. Θα ήταν ευκολότερο να πάρεις ένα πεινασμένο σκυλί και να το απομακρύνεις από μια τρυφερή μπριζόλα παρά εσένα να αφήσεις τις αγαπημένες σου αμαρτίες… εκτός και αν θα μπορούσες να πειστείς ότι βρίσκεσαι σε ένα τρομερό κίνδυνο. Ας προσπαθήσω να σε πείσω για αυτόν τον κίνδυνο. Γνωρίζεις ότι η Βίβλος καλεί τον θάνατο “μισθό”; Λέει: “Γιατί ο μισθός που δίνει η αμαρτία είναι ο θάνατος” (Ρωμαίους 6:23).  Ένας καλός δικαστής θα καταδικάσει σε θάνατο έναν στυγερό δολοφόνο εάν νομίζει ότι αυτό είναι που κέρδισε. Ο θάνατος είναι ο μισθός που ο εγκληματίας αξίζει.  Ας δούμε αν κέρδισες τον μισθό σου. Πόσα ψέματα έχεις πει στην ζωή σου; Έχεις ποτέ κλέψει οτιδήποτε ή χρησιμοποίησες το όνομα του Θεού με μάταιο τρόπο; Ο Ιησούς είπε: “όποιος βλέπει μια γυναίκα με πονηρή επιθυμία, έχει κιόλας διαπράξει μέσα του μοιχεία μ’ αυτήν” (Ματθαίος 5:28). Εάν έχεις κάνει αυτά τα πράγματα, ο Θεός σε βλέπει σαν ψεύτη, κλέφτη, βλάσφημο, μοιχό στη καρδιά, και η Βίβλος προειδοποιεί ότι σε περιμένει ο αιώνιος θάνατος. Αλλά ο Θεός δεν θέλει να χαθεί κανένας. Οι άνθρωποι παρέβηκαν τον Νόμο του Θεού και ο Ιησούς πλήρωσε την ποινή τους πεθαίνοντας πάνω στο σταυρό: “Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια” (Ιωάννης 3:16). Μετά ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς και τον είδαν εκατοντάδες, δεν είναι ένα παραμύθι. Ο Ιησούς εκπλήρωσε όλες τις αναρίθμητες προφητείες της Βίβλου για έναν αναμενόμενο Σωτήρα, οι οποίες γράφτηκαν αιώνες πριν την γέννησή Του. 
Σήμερα μετανόησε, εμπιστέψου τον Ιησού, να βαπτιστείς στο νερό και ο Θεός θα σε συγχωρέσει δωρεάν.

Μετάφραση- Διασκευή από Μανώλη Καλομοίρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *