Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ζούμε σε μια εποχή σύγχυσης και κυκλοφορίας πολλών διαφορετικών αντιλήψεων για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού καθώς και για την χριστιανική πίστη. Αυτές οι απόψεις ακούγονται από άθεους και αγνωστικιστές, από αιρέσεις και σέκτες, αλλά και από κληρικούς και λαϊκούς της Ορθόδοξης ή της Καθολικής Εκκλησίας.

Άραγε αρκεί ο Χριστός για την επικοινωνία μας με τον Θεό καθώς και την οικειοποίηση της σωτηρίας και των θείων ευλογιών; Ή μήπως δεν αρκεί ο Χριστός και χρειάζεται να ψάξουμε και για άλλα πρόσωπα αγίους και ευσεβείς;

Για να σωθούμε μπορούμε να πάμε άμεσα στον Χριστό χωρίς μεσίτες ή ενδιάμεσους ή είναι υποχρεωτικό και αναγκαίο να πάμε στον Χριστό μέσω κάποιων άλλων ειδικών προσώπων -κληρικών ή να περάσουμε από κάποια ειδικά τελετουργικά κάποιων εκκλησιαστικών οργανισμών;

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

Να δούμε τι ο Χριστός δίδαξε:

Ο Ιησούς του απάντησε: «Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή· κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από μένα” (Ιωάννης 14:6).

Να δούμε τι δίδαξαν οι απόστολοι:

Από κανέναν άλλο δεν μπορεί να προέλθει η σωτηρία ούτε υπάρχει άλλο πρόσωπο κάτω από τον ουρανό δοσμένο στους ανθρώπους με το οποίο να μπορούμε να σωθούμε” (Πράξεις 4:12).

Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος ή πρόσωπο για να πλησιάσουμε τον Ουράνιο Πατέρα μας. Μόνο ο Ιησούς Χριστός!

Πιστεύεις σύμφωνα με το Ευαγγέλιο ότι ο Χριστός είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ που μεσολαβεί για να έχεις σχέση με τον Θεό;

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!

 Επίσης η Αγία Γραφή με την αυθεντία του ίδιου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού λέει: “Τους είπε λοιπόν πάλι ο Ιησούς: «Σας βεβαιώνω πως εγώ είμαι η θύρα για τα πρόβατα. Όλοι όσοι ήρθαν πριν από μένα ήταν κλέφτες και ληστές· έτσι, τα πρόβατα δεν τους αναγνώρισαν. Εγώ είμαι η θύρα· όποιος περάσει από μένα θα βρει σωτηρία· και θα μπαίνει και θα βγαίνει και θα βρίσκει βοσκή. Ο κλέφτης δεν έρχεται, παρά μόνο για να κλέψει, να σφάξει και να εξολοθρέψει· εγώ όμως ήρθα για να έχουν τα πρόβατά μου ζωή, και μάλιστα ζωή περίσσια.» Εγώ είμαι ο καλός ποιμένας· ο καλός ποιμένας θυσιάζει τη ζωή του για χάρη των προβάτων“. (ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ 10:7-11).

Ο Ιησούς με απόλυτη σαφήνεια διακηρύττει ότι ΜΟΝΟ αυτός ο ίδιος είναι η ΠΟΡΤΑ της σωτηρίας, η ΟΔΟΣ προς τον Ουράνιο Πατέρα μας.

Αν θέλουμε να βρούμε σωτηρία και ανάπαυση, δεν έχουμε παρά να ΠΑΜΕ στον ΧΡΙΣΤΟ τον Κύριο! Θα βρούμε σωτηρία, περίσσια (άφθονη) ζωή και τώρα και αιώνια ζωή στην ερχόμενη βασιλεία του Θεού στη Γη.

Δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόσωπο σύμφωνα με τον Χριστό και την Αγία Γραφή, που να είναι η Πύλη της σωτηρίας και η Πύλη των προβάτων, παρά μόνο ένα: ο Κύριος Ιησούς Χριστός που πέθανε υπέρ των αμαρτιών μας στον Σταυρό του Γολγοθά δείχνοντας έτσι την άπειρη αγάπη Του προς εμάς.

Η Πύλη δεν είναι κάποια θρησκεία, ούτε κάποια περίπλοκη τελετουργία, ούτε κάποια μακρόχρονη διαδικασία, ούτε κάποια ειδική τάξη κληρικών! Όχι! Όλοι οι αμαρτωλοί, έχουμε πρόσβαση στην σωτηρία και την αιώνια ζωή, αν πάμε στην Πύλη, δηλ. στην μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΥΛΗ που είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού!

Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω” (ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 11:28).

Εγώ -λέει ο Ιησούς- θα σας ξεκουράσω, όχι κάποιος άλλος. Συνεχώς η πρόσκληση του Χριστού είναι να πάμε σε Εκείνον κι όχι σε άλλα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν πολλές πύλες, παρά μόνο ΜΙΑ: Ο Ιησούς Χριστός! Ας πάρουμε την απόφαση να ΠΑΜΕ σε Εκείνον, την Πηγή της Ζωής!

Πιστεύεις σύμφωνα με το Ευαγγέλιο ότι ο Χριστός είναι η μόνη πύλη για τη σωτηρία σου;

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η βάση της άφεσης αμαρτιών που δίνει ο Χριστός, είναι η σταυρική του θυσία. Ας δούμε τη διδασκαλία της Καινής Διαθήκης για την επάρκεια και πληρότητα της εξιλαστήριας θυσίας του Χριστού πάνω στο σταυρό για εμάς ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ:

Εξαιτίας αυτού του «θελήματος» έχουμε εξαγνιστεί μια για πάντα με την προσφορά του σώματος του Ιησού Χριστού.” (Εβραίους 10:10)

ο Ιησούς πρόσφερε για τις αμαρτίες μία θυσία για πάντα, κι έπειτα κάθισε στα δεξιά του Θεού” (Εβραίους 10:12)

Γιατί με μία μόνο προσφορά οδήγησε στην τελειότητα για πάντα αυτούς που εξαγνίστηκαν με το αίμα του” (Εβραίους 10:14).

Η θυσία του Χριστού συνεπώς, δεν χρειάζεται συμπληρώματα, προσθήκες ή επαναλήψεις. Είναι υπεραρκετή από μόνη της για την σωτηρία όλων όσων θα εκζητήσουν τον Χριστό με πίστη, μετάνοια και με προσευχή.

Πιστεύεις σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, ότι αρκεί η θυσία του Χριστού για τις αμαρτίες σου; Έλαβες την άφεση αμαρτιών που σου προσφέρει;

Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η Αγία Γραφή δεν υποστηρίζει απόψεις θρησκευομένων ότι δήθεν δεν μπορούμε να πάμε κατευθείαν στον Χριστό, γιατί είμαστε πολύ αμαρτωλοί και ανάξιοι. Αντιθέτως διδάσκει:

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, σταθερά την πίστη που ομολογούμε. Γιατί έχουμε μέγαν αρχιερέα –τον Ιησού, τον Υιό του Θεού– που έφτασε ως το θρόνο του Θεού. Δεν έχουμε αρχιερέα που να μην μπορεί να συμμεριστεί τις αδυναμίες μας. Αντίθετα, έχει δοκιμαστεί σε όλα, επειδή έγινε άνθρωπος σαν κι εμάς, χωρίς όμως να αμαρτήσει. Ας πλησιάσουμε, λοιπόν, με θάρρος το θρόνο της χάριτος του Θεού, για να μας σπλαχνιστεί και να μας δωρίσει τη χάρη του, την ώρα που τη χρειαζόμαστε”. (Εβραίους 4:14-16).

Κι ενώ οι άλλοι ιερείς ήταν πολλοί, γιατί ο θάνατος τους εμπόδιζε να παραμένουν αιώνια, ο Ιησούς, επειδή παραμένει αιώνιος, έχει ιεροσύνη που δε μεταβιβάζεται. Γι’ αυτό μπορεί να σώζει για πάντα όσους μέσω αυτού πλησιάζουν το Θεό. Ζει αιώνια, για να μεσιτεύει γι’ αυτούς.” (Εβραίους 7:23-25).

Γιατί ένας είναι ο Θεός κι ένας ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός, που πρόσφερε τη ζωή του λύτρο για χάρη όλων” (Α΄ Τιμόθεον 2:5-6).

Ο μόνος μεσίτης, ο μόνος ιερέας με αμεταβίβαστη την ιεροσύνη (δεν την μεταβιβάζει σε κανέναν άλλον γιατί είναι ζωντανός στους αιώνες των αιώνων), ο μόνος που μας σπλαχνίζεται και μπορεί να μας δώσει τη χάρη και την ευλογία, είναι ο Ιησούς Χριστός και κανένας άλλος!

Πιστεύεις σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων;

Επίλογος

Ο Χριστός αρκεί και είναι υπεραρκετός σε μας! Είναι η Μόνη Οδός, η Μόνη Πύλη, ο Μόνος Μεσίτης που πλήρωσε για όλες τις αμαρτίες μας με τη Μοναδική Θυσία Του στο σταυρό του Γολγοθά! Δεν αρκεί να έχεις θρησκεία. Χρειάζεσαι τον Χριστό!

Μετανόησε για τις αμαρτίες σου και δείξε εμπιστοσύνη στον Ιησού Χριστό που πλήρωσε αντί για σένα στον σταυρό εξαλείφοντας ΟΛΕΣ τις αμαρτίες σου. Αποφάσισε να αλλάξεις πορεία στη ζωή σου. Απόρριψε την αμαρτία, και πάρε απόφαση να ακολουθήσεις τον Κύριο Ιησού και να γίνεις μαθητής Του. Αν μετανοήσεις, πιστέψεις με την καρδιά σου σε Αυτόν, και βαπτιστείς στο νερό, θα γίνεις νέος άνθρωπος καθαρισμένος και πλυμένος με το αίμα του Χριστού, παιδί του Θεού!

Σ’ όσους όμως τον δέχτηκαν και πίστεψαν σ’ αυτόν, έδωσε το δικαίωμα να γίνουν παιδιά του Θεού” (Ιωάννης 1:12).

Μανώλης Καλομοίρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *