Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΘΕΟΥΣ

H ανθρωπομορφική φύση των θεών του Δωδεκάθεου, οι οποίοι έχουν τις ανθρώπινες αδυναμίες, ατέλειες και αμαρτίες, φανερώνει ότι αυτοί οι θεοί δημιουργήθηκαν κατά την εικόνα του ανθρώπου. Και το χαμηλό ηθικό επίπεδο των θεών αυτών, υποβιβάζει την αξία τους και τούς κάνει ανάξιους να δεχτούν την λατρεία απ’ τούς ανθρώπους.

Ενώ αντιθέτως, ο αληθινός Θεός, ο Θεός ο Δημιουργός των πάντων, για τον οποίο μιλάει η Αγία Γραφή, είναι ένας Θεός τέλειος, αναμάρτητος, ηθικός, χωρίς τις ανθρώπινες ατέλειες, και -πολύ σημαντικό- ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ! Ενώ οι παγανιστικοί θεοί την αποδέχονται!

Κι επειδή είναι ένας Θεός αγάπης, έκανε ένα Σχέδιο Σωτηρίας για όλους τούς ανθρώπους, όλων των εθνών, και όλων των γλωσσών. Δεν είναι ένας εβραϊκός Θεός, όπως νομίζουν μερικοί. Είναι ο Δημιουργός των πάντων που πραγματεύτηκε με ειδικό τρόπο με τον λαό Ισραήλ προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια του Μονοθεϊσμού και να βγει ο Μεσσίας, ο Ιησούς προκειμένου ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Και μάλιστα σε σημείο, τελικά ο Θεός να ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ το λαό Ισραήλ, λόγω των αμαρτιών που διέπραξαν, και τελικά λόγω της μεγαλύτερης αμαρτίας τους, να απορρίψουν τον Μεσσία τους! Τόσο “εβραϊκός” είναι ο Θεός της Βίβλου!

Τώρα ο Θεός καλεί κάθε άνθρωπο να αποκτήσει προσωπική σχέση μαζί Του και να του χαρίσει αιώνια ζωή, συγχώρηση αμαρτιών, και το Πνεύμα Του μέσα του.

Όσοι δέχονται το δώρο του Θεού, γίνονται παιδιά Του, και το Πνεύμα Του αρχίζει να παράγει στη ζωή τους, καλούς καρπούς (Γαλάτες 5:22). Όλοι όσοι δέχονται τον Χριστό, η ζωή τους αλλάζει και γίνονται ΝΕΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ εν Χριστώ Ιησού!

Ο Χριστός επειδή είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ, όσους τον δέχονται (αυτόν κι όχι κάποια “χριστιανική” θρησκεία) τούς κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, διότι τούς ελευθερώνει από την αμαρτία. Οι συνειδητοί-αναγεννημένοι Χριστιανοί είναι οι μόνοι πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ σ’ αυτόν τον κόσμο! Έχουμε τον Θεό, τον δημιουργό του παντός, ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ, και αυτό μας δίνει μια χαρά ανεκλάλητη και απερίγραπτη.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί με λόγια! Αν δεν αποκτήσεις την εμπειρία να έχεις τον Θεό Πατέρα σου και να είσαι παιδί του Θεού, δεν μπορείς πραγματικά να καταλάβεις τι σημαίνει. Είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν έχει δει ποτέ του αεροπλάνο, πως αισθάνεσαι όταν πετάς με αυτό!! Ο Θεός της Βίβλου αλλάζει ριζικά την ζωή όλων όσων δέχονται το σχέδιο σωτηρίας Του. Ενώ αντιθέτως οι παγανιστικοί θεοί ΔΕΝ φέρνουν κανένα καλό καρπό στη ζωή των οπαδών τους! Γιατί; Διότι δέχονται την αμαρτία των οπαδών τους, αφού είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα φτιαγμένοι κατά τα γούστα του αμαρτωλού ανθρώπου!

Μανώλης Καλομοίρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *