Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ – ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ

Το σχέδιο του Θεού για το μέλλον της ανθρωπότητας είναι πολύ πρακτικό. Βασισμένο στην προσωπική επιστροφή του Χριστού στη γη για να βασιλέψει από “την πόλη του μεγάλου Βασιλιά” (Ιερεμ. 3:17, Ματθ. 5:35), το σχέδιο αυτό όπως περιγράφεται στις σελίδες της Αγίας Γραφής μας δείχνει τις ευρείες και απαραίτητες αλλαγές στη θρησκευτική, κοινωνική, και πολιτική δομή της ανθρωπότητας.

Ο Θεός του ουρανού θα σηκώσει μια βασιλεία, που δεν θα φθαρεί στον αιώνα, και η βασιλεία αυτή … θα κατασυντρίψει και θα συντελέσει όλες αυτές τις βασιλείες, ενώ αυτή θα διαμένει στους αιώνες” (Δανιήλ 2:44)

Τα χαρακτηριστικά της Βασιλείας αυτής θα είναι:

ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος με θεϊκό δικαίωμα θα βασιλεύει πάνω σ’ όλα τα έθνη: “Ο ΚΥΡΙΟΣ θα είναι Βασιλιάς πάνω σ’ όλη τη γη” (Ζαχαρ. 14:9, Αποκ. 2:26-27).

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, κατευθυνόμενη από τους μαθητές του Χριστού που τότε θα έχουν καταστεί αθάνατοι: “Έζησαν και βασίλεψαν μαζί με τον Χριστό” “πάνω στη γη” (Αποκ. 20:4, 5:9-10).

ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: “το όνομά Μου θα είναι μεγάλο ανάμεσα στα έθνη και θα προσφέρεται θυμίαμα σε κάθε τόπο στο όνομά Μου … λέει ο ΚΥΡΙΟΣ των δυνάμεων” (Μαλαχ. 1:11). “Κάθε έθνος θα ανεβαίνει κάθε χρόνο στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνάει τον Βασιλιά” (Ζαχαρ. 14:16).

ΕΝΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: “Όλοι οι βασιλείς θα προσκυνήσουν Αυτόν, όλα τα έθνη θα υπηρετούν Αυτόν” (Ψαλμ. 72:11).

ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: “θα κρίνει ανάμεσα στα έθνη, και θα ελέγξει πολλούς λαούς, και θα σφυρηλατήσουν τα μαχαίρια τους σε υνία, και τις λόγχες τους σε δρεπάνια, δεν θα σηκώσουν μάχαιρα έθνος ενάντια σε έθνος, ούτε θα μάθουν πλέον τον πόλεμο” (Ησα. 2:4).

ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: “το εμπόριο θα αφιερωθεί στον ΚΥΡΙΟ, δεν θα θησαυριστεί, ούτε θα ταμιευτεί … θα είναι για εκείνους που κατοικούν μπροστά στον ΚΥΡΙΟ για να τρώνε σε χορτασμό, και να έχουν πολύχρονα ενδύματα” (Ησα. 23:18).

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ: “Επειδή, γεννήθηκε σε μας ένα παιδί, ένας γιος δόθηκε σε μας … και το όνομά του θα αποκληθεί: θαυμαστός, σύμβουλος, ισχυρός θεός, πατέρας του μελλοντικού κόσμου, άρχοντας ειρήνης. Στην αύξηση της εξουσίας του και της ειρήνης δεν θα υπάρχει τέλος, επάνω στον θρόνο του Δαβίδ κι επάνω στη βασιλεία του, για να τη διατάξει και να τη στερεώσει, με κρίση και δικαιοσύνη στην αιωνιότητα” (Ησα 9:7).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: “Κανένας δεν θα τους προκαλεί φόβο” (Μιχαίας 4:4).

ΙΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΩΝ: “Και θα οικοδομούν σπίτια και θα κατοικούν σ’ αυτά, και θα φυτεύουν αμπελώνες, και θα τρώνε τον καρπό τους. Δεν θα χτίσουν αυτοί, και να κατοικήσει άλλος, δεν θα φυτέψουν αυτοί και να φάει άλλος … θα είναι όπως τις μέρες του δέντρου της ζωής [Εδέμ]” (Ησα. 65:21, 22).

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ: “Θα κρίνει τους φτωχούς του λαού και θα σώσει τους γιους των πενήτων, και θα συντρίψει αυτόν που καταδυναστεύει” (Ψαλμ. 72:4).

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ: “αυτός που αροτριά θα φτάσει τον θεριστή, και ο πατητής του ληνού αυτόν που σπέρνει τον σπόρο, και τα βουνά θα σταλάξουν γλεύκος, και όλοι οι λόφοι θα ρέουν αγαθά” (Αμώς 9:13).

ΥΓΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: “Σοφία όμως και επιστήμη θα είναι η στερέωση των καιρών” (Ησα. 33:6).

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ: “η γη θα είναι πλήρης της γνώσης του Κυρίου, όπως τα νερά σκεπάζουν τη θάλασσα”, ” Και το έργο της δικαιοσύνης θα είναι ειρήνη και το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης ησυχία και ασφάλεια στον αιώνα” (Ησα. 11:9, 32:17).

ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΤΗ ΓΗ: “Ας έλθει η Βασιλεία Σου, ας γίνει το θέλημά Σου πάνω στη γη, όπως στον ουρανό” (Ματθ. 6:10).

Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ: “Όταν ο ΚΥΡΙΟΣ οικοδομήσει τη Σιών, θα φανεί στη δόξα Του” (Ψαλμ. 102:16). Η αναβίωση του Ισραήλ στην εποχή μας είναι η βεβαιότητα ότι το σχέδιο και ο σκοπός του Θεού είναι πολύ κοντά στην εκπλήρωσή τους.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΜΕΛΛΟΝ: “Αυτός που θα πιστέψει [στο Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού] και θα βαπτιστεί θα σωθεί” (Μαρκ. 16:16, 1:14-15).

Δόξα στον Θεό στα ύψιστα, και ειρήνη πάνω στη γη, στους ανθρώπους που ευαρεστούν τον Θεό” (Λουκ. 2:14).

Μετάφραση του Μιχάλη Κατρίτση από το : THE IMPENDING RETURN OF CHRIST.

Δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ -ΤΕΥΧΟΣ 10 (ΜΑΡΤΙΟΣ -ΜΑΙΟΣ 2000).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *