Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;

O καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο” ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 1:15

Αυτά είναι τα πρώτα καταγραμμένα λόγια του Ιησού σύμφωνα με τον Μάρκο. Αλλά τι είναι η Βασιλεία του Θεού και πως μπορεί κάποιος ή κάποια να μπει σε αυτή;

Ο Ιησούς δίδαξε : “Mακάριοι οι πράοι· επειδή, αυτοί θα κληρονομήσουν τη γη” (Ματθαίος 5:5). Αυτός είπε στον εγκληματία που ήταν σταυρωμένος με αυτόν, “θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο” (Λουκάς 23:43). Η Αποκάλυψη διδάσκει, «Άξιος είσαι [Ιησού] να λάβεις το βιβλίο και ν’ ανοίξεις τις σφραγίδες του, γιατί σφάχτηκες και αγόρασες για το Θεό με το αίμα σου ανθρώπους από κάθε φυλή και γλώσσα και λαό και έθνος και τους έκανες για το Θεό μας βασιλεία και ιερείς, και θα βασιλέψουν πάνω στη γη» (Αποκάλυψη 5:9-10).

Ο Θεός αρχικά σκόπευε για την ανθρωπότητα να είναι πάνω στη γη, δίκαιοι, ειρηνικοί, άγιοι, και σε τέλεια αρμονία με Αυτόν. Αλλά όταν ολοκληρώνεται η Βίβλος και το σχέδιο του Θεού είναι πλήρες, βλέπουμε ξανά τον παράδεισο του Θεού αποκατεστημένο και τη Νέα Ιερουσαλήμ να κατεβαίνει από τον ουρανό στη γη (Αποκάλυψη 21:2). Το δέντρο της ζωής είναι ξανά το επίκεντρο του παραδείσου (Αποκάλυψη 22:2).

Μπορεί να σε σοκάρει, αλλά ο Ιησούς ποτέ δεν κήρυξε ότι οι πιστοί θα πάνε στον ουρανό. Αντίθετα, αυτός επανειλημμένα είπε ότι αυτοί θα “μπούνε στη βασιλεία του Θεού” (Ματθαίος 5:20, 7:21, Μάρκος 9:47, 10:15, Λουκάς 18:25, Ιωάννης 3:5). Στη πραγματικότητα, ο Ιησούς στάλθηκε για αυτόν ακριβώς τον σκοπό να κηρύξει το μήνυμα της Βασιλείας (Λουκάς 4:43). Για να υπακούσεις την πρώτη εντολή του Ιησού, πρέπει να πιστέψεις σε αυτή την “βασιλεία του Θεού” (Μάρκος 1:14-15).

Ο Ιησούς έρχεται πίσω για να γίνει ο Βασιλιάς όλης της γης (Ψαλμός 2:8). Αυτός θα αναστήσει τους πιστούς και θα βασιλεύσει με δικαιοσύνη. Δεν θα υπάρχει πλέον πόλεμος, παθήματα ή θάνατος. Η γη θα ανακαινιστεί πλήρως για να είναι ο απόλυτος παράδεισος. Ο Θεός θα σκουπίσει τα δάκρυα από τον λαό Του. Αυτοί που ακολουθούν τον Βασιλιά Ιησού θα τον βοηθήσουν να κυβερνήσει τον κόσμο, και οι κακοί θα καταστραφούν (Αποκάλυψη 2:26, Α Κορινθίους 6:2, Δανιήλ 7:27).

Kαι όταν έρθει ο Yιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθήσει επάνω στον θρόνο τής δόξας του. Kαι μπροστά του θα συναχτούν όλα τα έθνη· και θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. Kαι τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά. Tότε, ο βασιλιάς θα πει σ’ αυτούς που θα είναι από τα δεξιά του: Eλάτε, οι ευλογημένοι τού Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία τού κόσμου” (Ματθαίος 25:31-34).

Kαι όποιος νικάει, και όποιος φυλάττει μέχρι τέλους τα έργα μου, θα του δώσω εξουσία επάνω στα έθνη” (Αποκάλυψη 2:26).

Θέλεις να μπεις σε αυτή την ένδοξη ερχόμενη Βασιλεία; Πρέπει να αναγνωρίσεις ότι η συνέπεια της αμαρτίας είναι ο θάνατος και να συνειδητοποιήσεις ότι χρειάζεσαι το σχέδιο του Θεού ώστε να τακτοποιηθείς για την αμαρτία σου μέσω του Ιησού Χριστού (Ρωμαίους 6:23). Αυτός έχει προμηθεύσει τον δρόμο διαφυγής από την λεωφόρο προς την αναπόφευκτη καταστροφή της ανθρωπότητας. Η παλιά σου ζωή μπορεί να διαγραφεί και μπορείς να έχεις συμμετοχή σε αυτό το λαμπρό μέλλον (Β Κορινθίους 5:17).
Πίστεψε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε πάνω στο σταυρό για τις αμαρτίες σου και ότι αναστήθηκε στη ζωή από τον Θεό (Ρωμαίους 10:9-10).

Αν θέλεις να γίνεις μαθητής του Χριστού χρειάζεται να πάρεις απόφαση να τον ακολουθήσεις πλήρως στη ζωή σου. Να μετανοήσεις για τις αμαρτίες σου, να πιστέψεις στον Ιησού και με το βάπτισμα στο νερό να απορρίψεις το παλιό άνθρωπο της αμαρτίας και να ντυθείς τον Χριστό για μια νέα ζωή.

Αποδέξου την συγχώρηση του Θεού, σταμάτα να αμαρτάνεις και άρχισε να κάνεις ότι ο Θεός λέει ότι είναι το σωστό.

Κάνε τον Ιησού Κύριο της ζωής σου και ακολούθησε τα λόγια του, τα οποία λειτουργούν ως οι κατευθυντήριες οδηγίες προς τον παράδεισο. Ο Ιησούς πέθανε για τις αμαρτίες σου. Αποδέξου το έργο του και ακολούθησε τα λόγια του.

Παρόλο που ήταν Υιός, έμαθε την υπακοή από όσα έπαθε. Kαι αφού έγινε τέλειος, καταστάθηκε αίτιος αιώνιας σωτηρίας σε όλους αυτούς που τον υπακούν” (Εβραίους 5:8-9).

Kαι ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία του· εκείνος, όμως, που πράττει το θέλημα του Θεού, μένει στον αιώνα” (Α Ιωάννου 2:17).

Oι δίκαιoι θα κληρoνoμήσoυν τη γη, και επάνω σ’ αυτή θα κατoικoύν στον αιώνα” (Ψαλμός 37:29).

Kαι o λύκoς θα συγκατoικεί μαζί με τo αρνί, και η λεoπάρδαλη θα αναπαύεται μαζί με τo κατσικάκι· και τo μoσχάρι και το νεαρό λιοντάρι και τα σιτευτά μαζί, και ένα μικρό παιδί θα τα oδηγεί. Δεν θα κακoπoιoύν oύτε θα φθείρoυν σε όλo τo άγιό μoυ βoυνό· επειδή, η γη θα είναι πλήρης τής γνώσης τoύ Kυρίoυ, όπως τα νερά σκεπάζoυν τη θάλασσα.” (ΗΣΑΪΑΣ 11:6,9)

Μετάφραση -διασκευή του φυλλαδίου THE KINGDOM IS COMING. ARE YOU READY? του Sean Finnegan (Living Hope International Ministries).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *