Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

7 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Όταν ο κόσμος βιώνει μια Πανδημία, είναι εύκολο ο μαθητής του Ιησού να ταραχθεί με τα αποτελέσματα που προκαλεί ο φοβερός Κορονοϊός. Ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας ιός που είναι πολύ ισχυρότερος: ο ιός ενός μαθητή του Ιησού που μπορεί να μεταμορφώσει άτομα και οικογένειες σε ένα βαθύ επίπεδο καθώς και να μεταμορφώσει τις κοινωνίες. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο κόσμος δεν θα είναι ο ίδιος για πολλά χρόνια ή ακόμα και για τις επόμενες δεκαετίες. Οι άνθρωποι θα μιλούν για “πριν τον Κορονοϊό” και “μετά τον Κορονοϊό.” Οι επιπτώσεις του Κορονοϊού είναι και θα γίνουν αισθητές σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας.

Τι θα μοιάζει η εποχή “μετά τον Κορονοϊό”; Δεν γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι μαθητές που έχουν “μολυνθεί” από τον ιό του Ιησού μπορούν να “μολύνουν” και να επηρεάζουν ολόκληρα τμήματα των κοινοτήτων, των πόλεων και των εθνών με το ευαγγέλιο της Βασιλείας. Θέλω να είμαι ένας τέτοιος μαθητής. Επιλέγω να είμαι ένας τέτοιος μαθητής σε μια τέτοια εποχή, με τη χάρη του Θεού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να ακολουθήσω τα ακόλουθα απλά βήματα.

 1. ΑΥΞΗΣΗ του χρόνου στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ με τον Θεό.
 2. ΠΡΟΣΕΥΧΗ για τους αγαπημένους σας, τους γείτονες, την κοινότητα και τους κυβερνώντες. Ο ΘΕΟΣ μπορεί να παρεμβαίνει κυριαρχικά σε άτομα, οικογένειες, κοινότητες, πόλεις, περιοχές και έθνη.
 3. ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ πρακτική βοήθεια (όπως ψώνια, συλλογή φαρμάκων) σε άτομα που ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου (οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις) και εθελοντικά με τις τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες που το κάνουν επίσης.
 4. ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ τη χρήση του επιπλέον χρόνου που διαθέτουμε, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ στον Θεό. Είναι εντάξει να βλέπετε μια καλή ταινία ή μια σειρά ή να διαβάζετε βιβλία, αλλά να περνάτε περισσότερο χρόνο κάνοντας πράγματα που μετράνε για την αιωνιότητα: ποιοτικό και ποσοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους, ανανεώνοντας το μυαλό μέσω της αυξημένης ανάγνωσης της Αγίας Γραφής και της κοινωνίας με το Άγιο Πνεύμα.
 5. Χρησιμοποιήστε κάθε ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ευκαιρία ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και να θεραπεύσετε τους άρρωστους.
 6. ΥΠΑΚΟΥΣΤΕ στους Κυβερνητικούς περιορισμούς και συστάσεις, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΣΤΕ. Εάν είστε χωρίς συμπτώματα του Κοροναϊού, ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΤΕ με άλλους μαθητές σε ομάδες των 2, 3, 4, 5 έως 10 ατόμων για:
  (i) να πάρετε το δείπνο του Κυρίου (ένα πλήρες γεύμα με κόψιμο του ψωμιού και διανομή του κρασιού),
  (ii) να λατρεύσετε και να προσευχηθείτε με απλούς τρόπους,
  (iii) να μελετήσετε τις Γραφές και να διδάξετε αμοιβαία ο ένας τον άλλον για να μάθετε τον Ιησού και να γίνετε περισσότερο σαν Αυτόν,
  (iv) υπηρετήσετε ο ένας στον άλλο (μέσω ενθάρρυνσης, προφητείας, πνευματικών χαρισμάτων, μεσιτείας και πρακτικής βοήθειας).
 7. ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ πόρους και οικονομική βοήθεια σε όσους γνωρίζετε να έχουν πραγματικά ανάγκη και σε γνωστούς αξιόπιστους εργάτες του Ευαγγελίου στον τομέα του θερισμού (κήρυγμα του Ευαγγελίου).

CHARLES KRIDIOTIS

Μετάφραση κατόπιν αδείας της ανάρτησής του στο facebook με τίτλο A DISCIPLE’S RESPONSE TO COVID-19 (7 things you can do). Προφίλ Facebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *