Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ

Η Αγία Γραφή δεν είναι αληθινή μόνο στις δηλώσεις της για τον άνθρωπο, αλλά επίσης στις δηλώσεις της για όλα. Αν και η Βίβλος δεν είναι ένα επιστημονικό εγχειρίδιο, είναι επιστημονικά ακριβής από τις πρώτες της σελίδες, οι οποίες γράφτηκαν πριν περίπου 4.000 χρόνια.

Η Δημιουργία αποτελείται από μόρια, αόρατα στα μάτια μας (Εβραίους 11:3). Άτομα και άλλα αόρατα στοιχεία είναι μέρος όλων όσων έκανε ο Θεός (Ιωάννης 1:3, Κολοσσαείς 1:16-17). Τα πρώτα τρία εδάφια της Γένεσης με ακρίβεια εκφράζουν όλες τις γνωστές όψεις της Δημιουργίας. Η επιστήμη εκφράζει το σύμπαν σε όρους χρόνου, χώρου, ύλης και ενέργειας. Έτσι κάνουν τα πρώτα τρία εδάφια της Γένεσης στο πρώτο κεφάλαιο.
“Στην αρχή (χρόνος) ο Θεός δημιούργησε τον ουρανό (χώρος) και τη γη (ύλη)….Τότε είπε ο Θεός: «Να γίνει φως» (ενέργεια)· κι έγινε φως”.

Η Γη είναι σφαιρική (Ησαΐας 40:22) και όχι επίπεδη όπως νόμιζαν οι άνθρωποι. Η Γη σχεδιάστηκε για να υπάρχει βιολογική ζωή (Ησαΐας 45:18). Στη Γη δόθηκε ακριβώς η σωστή ποσότητα νερού για να συντηρήσει τη ζωή (Ησαΐας 40:12). Ο Ιωβ περιγράφει τον καταπληκτικό υδρολογικό κύκλο (εξάτμιση, άνοδος στην ατμόσφαιρα, συμπύκνωση και δημιουργία νεφών, κάθοδος στη γη ως βροχή, χιόνι, χαλάζι κλπ, η απορροή του νερού σε θάλασσα, λίμνες, ποτάμια, πηγές- Ιωβ 38:25-30). Η διαδικασία της εξάτμισης και συμπύκνωσης δεν ανακαλύφθηκε μέχρι τον 17ο αιώνα και δεν κατανοήθηκε πλήρως μέχρι τον 20ο αιώνα.

Το σύμπαν μας επεκτείνεται από την αρχή (Ιωβ 9:8, Ησαΐας 42:5, Ιερεμίας 51:15, Ζαχαρίας 12:1). Τα αστέρια στο σύμπαν είναι μοναδικά. Κάθε αστέρι διαφέρει σε μέγεθος και ένταση (Α Κορινθίους 15:4).

Το φως μπορεί να διαιρεθεί (Ιωβ 38:24). Ένα πρίσμα θα διαιρέσει το λευκό φως στα χρώματα του φάσματος. Το φως μπορεί επίσης να σταλεί και να φανερωθεί στην ομιλία (Ιωβ 38:35). Απλώς κοιτάξτε στην πρόοδο της τεχνολογίας των οπτικών ινών.

Η Βίβλος λέει ότι υπάρχουν μονοπάτια στην θάλασσα (Ησαΐας 43:16), καθώς υπάρχουν αεροχείμαρροι που περικυκλώνουν την γη (Εκκλησιαστής 1:6). Από τον 19ο αιώνα τα ωκεανικά ρεύματα ή μονοπάτια έχουν χαρτογραφηθεί και τα πλοία ταξιδεύουν σε αυτά τα μονοπάτια ακριβώς όπως τα φορτηγά ταξιδεύουν στους δρόμους. Γράφοντας στα μέσα του 19ου αιώνα ο Matthew Fontaine Maury, Επιστάτης της αποθήκης χαρτών και οργάνων του Αμερικάνικου ναυτικού, παρατήρησε:

“Υπάρχει ποταμός στον ωκεανό: στις σοβαρότερες ξηρασίες δεν ξηραίνεται ποτέ, και στις δυνατότερες πλημμύρες ποτέ δεν υπερχειλίζει, οι όχθες και οι πυθμένες του είναι κρύο νερό, ενώ το τρεχούμενό του είναι ζεστό, στον Κόλπο του Μεξικού είναι η πηγή του, και το στόμα του είναι στις αρκτικές θάλασσες. Είναι το Ρεύμα του Κόλπου” (The Physical Geography of the Sea, 1856 p.25).

Η Αγία Γραφή λέει ότι τα σώματά μας δημιουργήθηκαν από το χώμα της γης (Γένεση 2:7, 3:19). Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 28 βασικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία. Όλα βρίσκονται στη Γη. Η ζωή αρχίζει στη σύλληψη (Ιερεμίας 1:5). Ο άνθρωπος “πλάστηκε με φoβερό και θαυμάσιo τρόπo” (Ψαλμοί 139:14). Ο Θεός μας διαμόρφωσε μέσα στη μήτρα (Ιωβ 10:8-12, 31:15). Το DNA (δεοξυριβονουκλεϊκό οξύ) είναι το γενετικό σχεδιάγραμμα το οποίο υπάρχει στο κάθε ένα και σε όλα τα κύτταρα (Ψαλμοί 139:13-16).

Ο άνθρωπος είναι μοναδικός μεταξύ του ζωϊκού βασιλείου. Ο άνθρωπος δεν είναι ζώο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση (Ρωμαίους 2:14-15) και τα ζώα δεν έχουν (Ψαλμοί 32:9). Ο άνθρωπος είναι η τελική δημιουργία του Θεού. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν από που προέρχονται τα συναισθήματα του ανθρώπου. Η ύλη και η ενέργεια δεν μπορούν να δημιουργήσουν συναισθήματα όπως η χαρά, η αγάπη, το μίσος, το γέλιο, η ευχαρίστηση, η λύπη κλπ. Η Αγία Γραφή εξηγεί από που προέρχονται, επειδή ο Θεός τα δημιούργησε.

Η Βίβλος λέει ότι τα φυτά και τα ζώα αναπαράγονται κατά το είδος τους (Γένεση 1). Αυτό είναι σε τέλεια αρμονία με όλα όσα μπορούν να παρατηρηθούν ή να ελεγχθούν από τη σύγχρονη επιστήμη. Υπάρχει μεγάλη ποικιλλία μέσα στα είδη, υπάρχουν κάθε λογής τριαντάφυλλα, βατράχια, σκύλοι κλπ, αλλά δεν υπάρχει αναπαραγωγή μεταξύ των διαφορετικών ειδών. Ένα σκυλί δεν μπορεί να ζευγαρώσει με μια γάτα για να γεννήσουν ένα γατόσκυλο.

Η Αγία Γραφή δεν είναι ένα επιστημονικό βιβλίο, αλλά οπουδήποτε η Βίβλος αγγίζει την επιστήμη, είναι ακριβής. Αυτό αποδεικνύει την θεία της προέλευση, επειδή όλα τα άλλα αρχαία βιβλία είναι γεμάτα από επιστημονικά λάθη. Ακόμη και τα επιστημονικά βιβλία πριν 100 χρόνια είναι γεμάτα επιστημονικές πλάνες.

Συνεπώς η Βίβλος αφού είναι ακριβής ακόμη και σε επιστημονικές αλήθειες που δεν ήταν γνωστές την εποχή που γράφτηκε, μπορούμε να την εμπιστευθούμε ως το μόνο βιβλίο που αποκαλύπτει το θέλημα του Θεού για τη ζωή μας, και για την σωτηρία μας. Μόνο στην Αγία Γραφή θα μάθουμε με ακρίβεια πως θα γνωρίσουμε τον Δημιουργό Θεό και πως θα συνδεθούμε με τον Υιό Του Ιησού Χριστό! Πάρε την Αγία Γραφή και άρχισε να τη μελετάς με ειλικρίνεια, προσοχή και προσευχή!

Μετάφραση -Διασκευή από τα αγγλικά: Μανώλης Καλομοίρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *