ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ!

Ένας ανήσυχος κόσμος
Αυτός ο κόσμος είναι ένα ανήσυχο μέρος. Βλέπουμε τους ανθρώπους να προσπαθούν να βρουν νόημα στη δραστηριότητα τους. Πολλοί αφιερώνουν τον εαυτό τους στο να συγκεντρώσουν πλούτη. Άλλοι θέλουν όλη τη χαρά της αισθησιακής ζωής. Ακόμα άλλοι θέλουν περισσότερη αναψυχή και φροντίζουν να δουλεύουν λιγότερο και να παίζουν περισσότερο. Ωστόσο, τα πνεύματά τους δεν είναι ικανοποιημένα. Τα gadgets, οι απολαύσεις και τα αποκτήματα χάνουν τελικά την ελκυστικότητά τους. Κάθε νέα εκτροπή γεμίζει για λίγο, αλλά χάνει γρήγορα την έλξη της. Κάτι φαίνεται να λείπει.

Όλοι έχουμε τις απογοητεύσεις μας. Τα φυσικά ελαττώματα περιορίζουν τις δραστηριότητές μας. Τα μέλη της οικογένειας χρειάζονται συνεχή φροντίδα. Αισθανόμαστε παγιδευμένοι σε μια δουλειά ή μια απασχόληση επειδή δεν διαθέτουμε εξειδίκευση για να αναλάβουμε άλλη εργασία. Ξοδεύουμε χρήματα και χρεωνόμαστε ελπίζοντας ότι η επόμενη αγορά θα κάνει τη ζωή πιο ανεκτή. Ο γάμος μας δεν αποδείχτηκε ότι ελπίζαμε. Μάταια ψάχνουμε για την εκπλήρωση και το σκοπό.

Είναι όλα αυτά ό,τι υπάρχει για τη ζωή; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάτι ουσιαστικό για να μας ικανοποιήσει, κάτι πιο μόνιμο; Σίγουρα, υπάρχει λύση.

Τι είναι η ζωή;
Η ζωή είναι μια πολύτιμη χρονική περίοδος που παραχωρείται από τον Δημιουργό. Η Βίβλος λέει ότι είναι σαν μια σκιά (Α Χρονικών 29:15), ως το βραχύβιο χορτάρι και το λουλούδι του (Α Πέτρου 1:24), τόσο φευγαλέα ως ατμός (Ιάκωβος 4:14).

Ενώ είμαστε νέοι βλέπουμε τη ζωή να παρατείνεται για χρόνια. Καθώς μεγαλώνουμε, ο χρόνος φαίνεται να επιταχύνεται. Δεν μπορούμε να επιτύχουμε αυτό που ελπίσαμε νωρίτερα. Είμαστε απογοητευμένοι από μια ποικιλία εμποδίων που υπονομεύουν τον τρόπο της ζωής μας.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Τι συμβάλλει στη δυσαρέσκεια των πνευμάτων μας;
Η ζωή είναι μια ευκαιρία αλλά και μια ευθύνη. Είμαστε δυσαρεστημένοι κάθε φορά που παραβιάζουμε το καλό που γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε. Η αμαρτία εναντίον των συνανθρώπων μας προκαλεί ανησυχία και ενοχή. Η αμαρτία ενάντια στους εαυτούς μας έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην ηρεμία μας. Αισθανόμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα είδος διαίσθησης ότι η ζωή είναι μια μεγαλύτερη εικόνα από τα λίγα σύντομα χρόνια που ζούμε στη γη. Για πολλούς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναγνωρίσουν μια υψηλότερη πνευματική δύναμη, έναν ανώτερο σκοπό στη λειτουργία του σύμπαντος. Μπορεί να μην γνωρίζουν πάντα ποιος ή τι είναι αυτό.

Συχνά οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή επειδή δεν το βλέπουν από την οπτική γωνία του Θεού. Αγνοούν το θέλημα και τον σκοπό του Θεού για τον άνθρωπο, μερικές φορές εσκεμμένα. Πολλοί αποτυγχάνουν να δεχτούν την αιώνια ευδαιμονία των πιστών και προτιμούν να αγνοήσουν τον τελικό θερισμό των πονηρών και των ασεβών (Ρωμαίους 6:23).

Η άφθονη ζωή είναι διαθέσιμη
Ο Ιησούς λέει στο Ιωάννης 16:24: «Ως τώρα δε ζητήσατε τίποτα στο όνομά μου· να ζητάτε και θα παίρνετε, κι έτσι η χαρά σας θα είναι πλήρης». Η χαρά που δίνει ο Ιησούς δεν απομακρύνεται εύκολα από την καρδιά του χριστιανού.

Μερικές φορές είμαστε στενοχωρημένοι λόγω πειρασμών. Η χαρά που είναι καρπός της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος μέσα μας πηγαίνει βαθύτερα από τα βάρη αυτά. Μπορεί να μην είναι ότι πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας όλη την ώρα, αλλά είναι απλά μια ήρεμη εμπιστοσύνη στον Κύριο που μας επιτρέπει να στεκόμαστε ακλόνητοι στη δοκιμασία και ανίκητοι από την καταιγίδα.

Κάποιοι μπορεί να σας πουν ότι ο χριστιανικός δρόμος είναι υπερβολικά περιοριστικός για να τον απολαμβάνετε. Μπορεί να πιστεύουν ότι για να είστε ευτυχισμένοι πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε ό, τι θέλετε. Απλά δοκιμάστε τον Κύριο! Θα διαπιστώσετε ότι είναι χαρά να υπηρετείτε Αυτόν που πέθανε για σας. Θα σας καταστεί σαφές ότι το πρόσωπο που υπηρετεί τον εαυτό του είναι στη πραγματικότητα αυτός που είναι σε δεσμά και ο υπηρέτης του Χριστού είναι ο ελεύθερος άνθρωπος.

Η αληθινή εκπλήρωση δεν βρίσκεται στο να ακολουθούμε τις τάσεις και τις μόδες ή να διαμορφώνουμε ανάλογα τη ζωή μας για να εντυπωσιάσουμε τους άλλους. Αυτό το είδος διαβίωσης γίνεται μια επιτακτική δύναμη και οδηγεί σε δουλεία. Όταν είμαστε ταπεινοί είμαστε ελεύθεροι. Ελεύθεροι να είμαστε οι εαυτοί μας. Ελεύθεροι για να πάψουμε να ανησυχούμε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς.

Ο Ιησούς προσφέρει ζωή που αξίζει να τη ζεις
Στον Κατά Ματθαίον 11:28 διαβάζουμε: “Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω.” Εδώ ο Υιός του Θεού, ο Ιησούς Χριστός, προσφέρει ανάπαυση σε όλους όσους έχουν βάρη να μεταφέρουν, των οποίων το φορτίο ζωής τους φαίνεται περισσότερο από ό, τι μπορεί να αντέξουν, η ζωή των οποίων είναι ανεκπλήρωτη, των οποίων η ζωή στερείται σκοπού.

Έλα στον Κύριο και δώσε σε Αυτόν το φορτίο σου της αμαρτίας, το φορτίο της έλλειψης ικανοποίησής σου, το ανεκπλήρωτο κενό σου και την απογοήτευσή σου. Αναγνώρισε την ανικανότητά σου να χειριστείς τα προβλήματα της ζωής. Μετανόησε από αυτό που ξέρεις ότι είναι λάθος στη ζωή σου. Δώσε τη ζωή σου στον Ιησού. Εμπιστέψου Τον να σε πάρει από το χέρι και να σε οδηγήσει.

Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια στη ζωή σου, μπορείς να έρθεις στον Ιησού και να λάβεις αυτή τη βοήθεια. Όσο αισθάνεσαι ανεξάρτητος και αυτάρκης, Αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα για σένα. Όταν παραδώσεις τον εαυτό σου στη φροντίδα Του, υπάρχει ελπίδα για σένα.

Ο Ιησούς Χριστός μπορεί να γεμίσει τη βαθύτερη λαχτάρα της ψυχής σου. Παράδωσε τη ζωή και το θέλημα σου σε Αυτόν. Αν Του ζητήσεις να σε γεμίσει με την αφθονία Του, η ζωή σε όλη της την πληρότητα θα είναι δική σου.

Μετάφραση από Μανώλη Καλομοίρη του άρθρου Life Worth Living

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *