ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ

Πως επιστρέψατε στον Θεό από τα είδωλα, για να δουλεύετε έναν Θεό ζωντανό και αληθινό (Α΄ Θεσσαλονικείς 1:9)

Αλλά τότε μεν, μη γνωρίζοντας τον Θεό, υπηρετήσατε ως δούλοι στούς θεούς που από τη φύση τους δεν είναι θεοί(Γαλάτες 4:8)

To πρώτο χαρακτηριστικό της χριστιανικής ζωής είναι το ότι επιστρέφουμε στον Θεό από τα είδωλα. Στην πραγματικότητα, κάθε άνθρωπος λατρεύει κάτι. Καθένας έχει ένα πνεύμα, κάτι σαν “πνευματικό στομάχι”. Στο φυσικό μας στομάχι δημιουργείται η πείνα για φυσική τροφή, και στο πνευματικό μας στομάχι η πείνα για τον Θεό. Το πνεύμα μας, το πνευματικό μας στομάχι, είναι για να λατρεύουμε τον Θεό, να ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί Του, να Τον δεχόμαστε, και να Τον κρατάμε μέσα μας. Και το φυσικό μας στομάχι και το πνευματικό μας στομάχι δημιουργήθηκαν από τον Θεό. Στη διάρκεια της ημέρας πρέπει να τρώμε συχνά για να ικανοποιήσουμε την πείνα του φυσικού μας στομαχιού. Παρόμοια, κάθε άνθρωπος λατρεύει κάτι για να ικανοποιήσει την πείνα του πνευματικού του στομαχιού, του πνεύματός του. Γι’ αυτό το λόγο, όλοι οι άνθρωποι λατρεύουν κάτι. Το αν λατρεύουμε έναν ψεύτικο θεό ή τον αληθινό Θεό αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι καθένας, ακόμα και ο άθεος, λατρεύει κάτι. Ξέρετε τι λατρεύουν οι άθεοι; Λατρεύουν τους εαυτούς τους, γιατί αυτοί είναι θεοί του εαυτού τους. Άλλοι λατρεύουν τη μόρφωση, τη φήμη, τα αξιώματα, τον πλούτο, πράγματα που όλα τους είναι είδωλα. Όταν πολλοί κυνηγούν ορισμένες μορφές κοσμικής διασκέδασης, και πράττουν χωρίς φραγμούς, φαίνονται να ξεχνούν ακόμα και το όνομά τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο, η αναζήτησή τους για διασκέδαση καταντάει λατρεία ειδώλων.

Πολλοί από μας χρειάζονται ακόμα μία περαιτέρω στροφή από ορισμένα είδωλα στον Θεό. Οτιδήποτε άλλο από τον Θεό ελκύει την αγάπη μας ή οτιδήποτε μας απομακρύνει από Αυτόν είναι ένα είδωλο. Οποιοιδήποτε απομακρύνονται από το δρόμο της λατρείας του αληθινού Θεού χρειάζονται να επιστρέψουν από τα είδωλά τους. Η χριστιανική ζωή πρέπει να έχει ως πρώτο της χαρακτηριστικό την επιστροφή από τα είδωλα στον Θεό.

Προσευχή: Σε ευχαριστώ Πατέρα Θεέ, γιατί με δημιούργησες με ένα ανθρώπινο πνεύμα, το τμήμα σε μένα που διψάει για Σένα. Μόνο Εσύ μπορείς να ικανοποιήσεις αυτή την εσωτερική πείνα…Αμήν.

Μετάφραση από το eManna (10 May 2000). Copyright: Living Stream Ministry. Used by permission. Το eManna είναι μια ηλεκτρονική έκδοση του Living Stream Ministry. Διανέμεται καθημερινά μέσω email και βρίσκεται στο ίντερνετ (www.emanna.com). Το κείμενο αυτό είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Witness Lee, Life-study of Thessalonians, II, p.p.15-17. 1984 Living Stream Ministry, Anaheim, California.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *