ΕΝΑ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΦΙΔΙ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ

Οι Ζωολόγοι στην Ισπανία μελετάνε ένα δικέφαλο φίδι. Ένας ιδιοκτήτης αγροκτήματος βρήκε το μικρό φίδι και το έκανε δωρεά στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια όπου τώρα (Σημείωση: το άρθρο είναι του 2002) ζει σε ένα ειδικό χώρο με μια βιντεοκάμερα που κινηματογραφεί κάθε τρεμοπαίξιμο των δύο του γλωσσών και των τεσσάρων του ματιών.

 Μέχρι τώρα μαζί τα κεφάλια φαίνονται να εργάζονται θαυμάσια, καθώς τρώνε και κινούνται ανεξάρτητα. Οι επιστήμονες που είναι υπεύθυνοι του σχεδίου, λένε ότι τα φίδια με δύο κεφάλια είναι πολύ σπάνια. Σε άλλες περιπτώσεις που έχουν μελετηθεί, βρήκαν ότι τα κεφάλια είναι τόσο ανεξάρτητα ώστε θα παλέψει το  ένα με το άλλο για την τροφή, μερικές φορές για ώρες.

  Ένας λόγος που τόσο λίγα έχουν μελετηθεί, είναι ότι αυτά σπάνια επιβιώνουν πολύ χρόνο στην φύση. Ενώ μάχονται για την  τροφή, αυτά μπορεί να αποτύχουν να δουν ένα γεράκι ώστε να αποφύγουν να γίνουν τροφή τα ίδια.

  Τέτοια «τέρατα της φύσης» είναι ειδικού ενδιαφέροντος στους εξελικτικούς που καλούν αυτά «μεταλλάξεις». Ισχυρίζονται ότι με την διαδικασία της φυσικής επιλογής και μεγάλα διαστήματα χρόνου, «ωφέλιμες μεταλλάξεις» έχουν προκύψει στην ύπαρξη του ανθρώπου και άλλων πολύπλοκων μορφών ζωής.

  Όπως με το φίδι με τα δύο κεφάλια «…οι μεταλλάξεις είναι σχεδόν πάντοτε (99,99 %) βλαπτικές, εάν όχι θανατηφόρες, στον δυστυχή οργανισμό στον οποίο συμβαίνουν» λέει ο Scott Huse  στο βιβλίο του THE COLLAPSE OF EVOLUTION.

  «Οι μεταλλάξεις δεν είναι μόνο βλαπτικές, αλλά επίσης είναι πολύ σπάνιες» λέει ο Huse. «Συμβαίνουν μια φορά σε κάθε δέκα εκατομμύρια διπλασιασμούς ενός μορίου DNA».

  Εάν συνέβαιναν περισσότερο συχνά, θα είχαμε πολλά δικέφαλα φίδια τριγύρω. Αλλά δεν έχουμε. Όταν ένα συμβαίνει, γίνεται αντικείμενο της διεθνούς περιέργειας.

  Το φίδι δείχνει το λάθος της εξελικτικής αντίληψης της φυσικής επιλογής. Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος έπρεπε να αρπάξει το φίδι γρήγορα, αλλιώς κάποιο γεράκι θα το είχε πιθανώς «φυσικά επιλέξει» για τροφή πολύ καιρό πριν θα μπορούσε να περάσει το μεταλλαγμένο του γονίδιο σε έναν απόγονό του.

  Ο άλλος στύλος της εξέλιξης, τα πολύ μεγάλα διαστήματα χρόνου, έχει σε μεγάλο βαθμό καταρριφθεί από άλλες ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης. Ο Huse παραθέτει μερικές πειστικές αποδείξεις μιας νέας γης: Το μαγνητικό πεδίο της Γης έχει ημι-ζωή [1] 1400 χρόνια.

  Η ταχύτητα της περιστροφής της Γης βαθμιαία μειώνεται και θα είχε σταματήσει πολύ καιρό πριν, εάν η γη ήταν παλαιά. Για να περιστρέφεται ακόμη, πρέπει να είχε ξεκινήσει πολύ ταχύτερα, στην οποία η φυγόκεντρος δύναμη θα την είχε διαμορφώσει σαν μια τηγανίτα, παρά σαν μια σφαίρα.

  Το πετρέλαιο είναι κάτω από μεγάλη πίεση μέσα στη γη. Αυτό θα είχε εξαντληθεί εάν η γη ήταν μεγαλύτερη από 10.000 χρόνων. Ο Huse σημειώνει πολλούς άλλους παράγοντες που βεβαιώνουν για μια νέα γη.

  Ο Huse συμπεραίνει: «Μακριά απ’ το να είναι το θεμελιωμένο γεγονός της επιστήμης, καθώς τόσο χαρακτηριστικά παρουσιάζεται να είναι, η εξέλιξη στη πραγματικότητα είναι μια παράλογη και αθεμελίωτη υπόθεση που είναι διάτρητη με αναρίθμητες επιστημονικές πλάνες».

Μετάφραση κατόπιν αδείας από το περιοδικό BATTLE CRY-May/June 2002, εκδόσεων Chick. Τίτλος πρωτότυπου: Two-Headed Snake Makes Monkeys of Evolutionists. Website: www.chick.com

[1] Σημ.Μετ: Ημιζωή: Ο χρόνος που χρειάζεται για το μισό των ατόμων σε μια ραδιενεργό ουσία για να παρακμάσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *