ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ;

Ο Σατανάς κάλεσε ένα παγκόσμιο συνέδριο. Στην εναρκτήρια ομιλία του προς τους πονηρούς του αγγέλους, είπε: «Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς απ’ το να πηγαίνουν στην εκκλησία. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε αυτούς απ’ το να διαβάζουν τις Βίβλους τους και να γνωρίζουν την αλήθεια. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε αυτούς από το να σχηματίσουν μια στενή , μόνιμη σχέση με τον Χριστό. Εάν κερδίσουν εκείνη την σύνδεση με τον Ιησού, η δύναμή μας πάνω σε αυτούς, συντρίβεται. ΄Ετσι ας αφήσουμε αυτούς να πηγαίνουν στις εκκλησίες τους, ας αφήσουμε αυτούς να έχουν τον συντηρητικό τρόπο ζωής τους, αλλά να κλέβουμε τον χρόνο τους, έτσι ώστε να μην μπορούν να κερδίσουν εκείνη την εμπειρία με τον Ιησού Χριστό. Αυτό είναι  που θέλω να κάνετε εσείς οι άγγελοι. Αποσπάστε τους αυτούς από το να κερδίζουν κρατώντας τον Σωτήρα τους και διατηρώντας εκείνη την ζωτική σύνδεση όλη τους την ημέρα!»

«Πώς πρέπει να το κάνουμε αυτό;» φώναξαν οι άγγελοί του.

«Κρατήστε τους απασχολημένους στα ανούσια της ζωής και εφεύρετε αναρίθμητα σχέδια για να κατέχουν τα μυαλά τους» απάντησε.

«Πειράζετέ τους για να ξοδεύουν, να ξοδεύουν, να ξοδεύουν και να δανείζονται, να δανείζονται, να δανείζονται.

Πείστε τις συζύγους τους να πηγαίνουν στην εργασία για πολλές ώρες και τους συζύγους να εργάζονται 6-7 μέρες την εβδομάδα, 10-12 ώρες την ημέρα, έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν τον κενό τρόπο ζωής τους.

 Εμποδίστε τους από το να ξοδεύουν χρόνο με τα παιδιά τους. Καθώς η οικογένειά τους διαλύεται, σύντομα το σπίτι τους δεν θα προσφέρει καμιά φυγή από τις πιέσεις της δουλειάς!  Δελεάστε τους να παίζουν το ραδιόφωνο ή το κασετόφωνο, όποτε οδηγούν.

 Υπερδιεγείρτε τα μυαλά τους, έτσι ώστε να μην μπορούν να ακούσουν εκείνη την χαμηλή, μικρή φωνή.  Να κρατήσετε την Τηλεόραση, το Βίντεο, τα CD και τα Computer τους σταθερά να έρχονται μέσα στα σπίτια τους. Και δείτε σε αυτό, ότι κάθε μαγαζί και εστιατόριο στον κόσμο παίζει μη-βιβλική μουσική σταθερά. Αυτό θα γεμίζει τα μυαλά τους με τα νέα 24 ώρες την ημέρα.

  Εισβάλτε τις στιγμές που οδηγούν, με τους λογαριασμούς τους. Κατακλύστε τα γραμματοκιβώτιά τους με άχρηστη αλληλογραφία, διαφημιστικά, κληρώσεις και κάθε είδους ενημερωτικά και προσφορές δωρεάν προϊόντων, υπηρεσιών και ψεύτικων ελπίδων.

 Κρατήστε ισχνά, όμορφα μοντέλα πάνω στα περιοδικά έτσι ώστε οι σύζυγοι να πιστεύσουν ότι η εξωτερική ομορφιά είναι ό,τι σημαντικότερο, και να γίνουν ανικανοποίητοι με τις συζύγους τους. Χα! Εκείνο θα διαλύσει τις οικογένειές τους γρήγορα!  Ακόμη και στην ψυχαγωγία τους, αφήστε τους να γίνουν υπερβολικοί. Να τους έχετε αυτούς να επιστρέφουν από την ψυχαγωγία τους εξαντλημένοι, ανήσυχοι και απροετοίμαστοι για την ερχόμενη εβδομάδα.

 Μην τους αφήνετε να πηγαίνουν έξω στην φύση να ατενίζουν στα μεγαλεία του Θεού. Στείλτε τους σε πάρκα διασκέδασης, σε αθλητικά γεγονότα, σε κονσέρτα και σε κινηματογράφους.  Κρατήστε τους απασχολημένους, απασχολημένους, απασχολημένους!!

Και όταν συναντιούνται για αδελφική κοινωνία, βάλτε αυτούς σε κουτσομπολιό και αχρεία ομιλία  έτσι ώστε να φύγουν με λυπημένη συνείδηση και ταραγμένα αισθήματα. Πηγαίνετε μπροστά, και αφήστε τους να ασχοληθούν  με το κέρδισμα ψυχών. Αλλά γεμίστε την ζωή τους με τόσο πολλούς καλούς λόγους, που να μην έχουν καιρό να αναζητήσουν την δύναμη του Χριστού. Σύντομα θα εργάζονται με την δική τους δύναμη, θυσιάζοντας την υγεία τους και την οικογένειά τους για το καλό της υπόθεσης. Αυτό θα δουλέψει! Αυτό θα δουλέψει!»

΄Ηταν απλώς ένα συνέδριο. Και οι πονηροί άγγελοι πήγαν ανυπόμονα στους διορισμούς τους για να προκαλέσουν τους Χριστιανούς παντού να γίνουν απασχολημένοι, απασχολημένοι, απασχολημένοι και να τρέχουν εδώ κι εκεί.

…Υποθέτω ότι η ερώτηση είναι: ΄Εχει επιτύχει ο διάβολος στο σχέδιό του; Εσύ είσαι ο κριτής! Εσύ θα δώσεις την απάντηση!

Μετάφραση Μανώλη Καλομοίρη από την Αγγλική.

Τίτλος κειμένου: B.U.S.Y. (Being Under Satan’s Yoke). Are you BUSY?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *