ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

Πολλοί άνθρωποι αποκαλούνται χριστιανοί στην χώρα μας, αν και ο τρόπος της ζωής τους δεν το αποδεικνύει. Όπως έγραφε ο τ.Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος «Μπορεί να θεωρούμε τον εαυτό μας Χριστιανό, όταν δεν ακολουθούμε τη διδασκαλία του Χριστού και η ζωή μας δεν είναι σύμφωνη με όσα δίδαξε ο Χριστός και δεν μοιάζει ούτε από μακρυά με τη ζωή Του;» (ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; σελ.27).

 Ο Ιησούς Χριστός δεν ζητάει οπαδούς της χριστιανικής «ιδεολογίας», αλλά πιστούς μαθητές Του! Ανθρώπους αποφασισμένους να Τον ακολουθούν βάζοντας Αυτόν πάνω απ’ όλα, μην λογαριάζοντας το κόστος. Πάνω από συγγενικούς δεσμούς, πάνω από την εργασία, πάνω από τα χόμπι μας, πάνω από τον κόσμο, πάνω από την βόλεψή μας, πάνω από το εγώ μας. Ο Ιησούς το είπε ξεκάθαρα: «Αυτός που αγαπάει τη ζωή του θα τη χάσει, αυτός όμως που τη ζωή του δεν τη λογαριάζει όσο κρατάει αυτός ο κόσμος, θα τη φυλάξει για την αιώνια ζωή. Όποιος θέλει να με υπηρετεί ας ακολουθεί το δικό μου δρόμο, κι όπου είμαι εγώ, εκεί θα είναι κι ο δικός μου υπηρέτης. Κι ο Πατέρας μου θα τιμήσει όποιον με υπηρετεί» (Ιωάννης 12:25-26).

   Πόσοι είμαστε πρόθυμοι να χάσουμε τη ζωή μας σ’ αυτόν τον κόσμο, προκειμένου να ακολουθήσουμε τον Χριστό; Αν πάρουμε την απόφαση να γίνουμε πραγματικά μαθητές Του, τότε θα μπορούμε να λέμε «πέθανε ο κόσμος για μένα κι εγώ για τον κόσμο» (Γαλάτες 6:14). Η ζωή μας θα είναι ο Χριστός και μόνον. Το μόνο μας μέλημα να ευαρεστούμε Εκείνον. Ο Ιησούς «πέθανε για χάρη όλων, κι αυτό σημαίνει ότι όσοι ζουν δεν μπορούν να ζουν πια για τον εαυτό τους, αλλά για κείνον που πέθανε κι αναστήθηκε γι’ αυτούς» (Β’ Κορ. 5:15).

   Άραγε έχουμε βάλει τον Χριστό πάνω από κάθετί άλλο στη ζωή μας, ακόμα και από την ίδια μας την ζωή ή ακόμα και πάνω από τα υπάρχοντά μας (Λουκάς 14:26,33);

     Τι θα απαντήσουμε στην φωνή του Κυρίου μας: «Γιατί με προσφωνείτε ‘Κύριε’, ‘Κύριε’ και δεν εφαρμόζετε αυτά που σας λέω;» Λουκάς 6:46.

    Σε μια εποχή που κυκλοφορούν πολλές διδασκαλίες που «γαργαλίζουν την ακοή» και νοθεύουν το μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού, ο Κύριος μας καλεί να απαρνηθούμε τον εαυτό μας, και να ακολουθήσουμε Εκείνον: «Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει το σταυρό του κι ας με ακολουθεί. Γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει, όποιος όμως εξαιτίας μου χάσει τη ζωή του, θα τη βρεί» (Ιωάννης 16:24-25).Ποια θα είναι η δική σας ανταπόκριση στην πρόσκληση που σας κάνει ο Ιησούς να γίνετε μαθητές Του;

Μανώλης Καλομοίρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *