ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;

Πολλοί Χριστιανοί αποδέχονται τον Μουσουλμανικό ισχυρισμό ότι μαζί λατρεύουμε τον ίδιο Θεό. Ισχυρίζονται ότι αυτοί τον αποκαλούν Αλλάχ, ενώ εμείς τον αποκαλούμε Θεό. Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούμε ακόμα και Χριστιανούς ηγέτες να κάνουν παρόμοιες δηλώσεις. Οι Βιβλικές Εταιρίες έχουν προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να χρησιμοποιούν το όνομα Αλλάχ στις Βίβλους που παράγουν για τους Άραβες Χριστιανούς.

            Το πρόβλημα με αυτό, είναι διπλό. Πρώτον, η ιστορία και η αρχαιολογία καθαρά δείχνουν ότι ο Αλλάχ λατρεύονταν σαν ένας ειδωλολατρικός θεός της σελήνης πολύ καιρό πριν έρθει στο προσκήνιο ο Μωάμεθ. Ο Robert Morey , συγγραφέας του βιβλίου The Islamic Invasion εξηγεί:

            “Οι ρίζες του Ισλάμ έχουν ανιχνευθεί από τους λόγιους στην αρχαία θρησκεία γονιμότητας που λάτρευε τον θεό της σελήνης, και η οποία ήταν η κυρίαρχη θρησκεία της Αραβίας.

            Ο θεός της σελήνης λατρεύονταν με το να προσεύχονται στραμμένοι προς την Μέκκα μερικές φορές την ημέρα, κάνοντας ένα ετήσιο προσκυνηματικό ταξίδι στο Κάαμπα που ήταν ένας ναός του θεού της σελήνης, τρέχοντας γύρω από το Κάαμπα εφτά φορές, αγγίζοντας ένα είδωλο από μαύρη πέτρα που ήταν τοποθετημένο στον τοίχο του Κάαμπα, τρέχοντας μεταξύ δύο λόφων, κάνοντας ζωοθυσίες, μαζευόμενοι τις Παρασκευές για προσευχές, δίνοντας ελεημοσύνες στους φτωχούς κλπ. Αυτά ήταν τα ειδωλολατρικά έθιμα που εξασκούσαν οι Άραβες πολύ καιρό πριν γεννηθεί ο Μωάμεθ.

            Ποια θρησκεία σήμερα εφαρμόζει αυτά τα ειδωλολατρικά έθιμα του θεού της σελήνης; Το Ισλάμ! Αυτό εξηγεί γιατί το μισοφέγγαρο (η ημισέληνος) είναι το σύμβολο του Ισλάμ. Αυτό τοποθετείται στην κορυφή των τζαμιών και των μιναρέδων, και εμφανίζεται πάνω σε καπέλα, σημαίες, χαλιά, φυλακτά και ακόμη στα κοσμήματα.

            Κάθε φορά που βλέπετε το Μουσουλμανικό σύμβολο της ημισελήνου, βλέπετε το αρχαίο σύμβολο του θεού της σελήνης“.

            Δεύτερον, εάν διαβάσετε την Κορανική περιγραφή του Αλλάχ και διαβάσετε την Βιβλική περιγραφή του Θεού, θα γίνει ολοφάνερο ότι διαβάζετε για δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα.

            Ο Αλλάχ διατάζει τους ακολούθους του να σκοτώνουν εκείνους που αρνούνται το Ισλάμ, ενώ ο Θεός μας διδάσκει να αγαπάμε τους εχθρούς μας. Ο Αλλάχ δεν έχει γιό, ενώ ο Θεός έστειλε τον Υιό Του να πεθάνει για αμαρτωλούς ανθρώπους. Ο Αλλάχ είναι “απρόσιτος” ενώ ο Θεός ζητάει μια προσωπική σχέση με το δημιούργημά Του, τον άνθρωπο.

            Το πνεύμα που βρίσκεται πίσω από το Ισλάμ είναι ένα πνεύμα που αρνείται την θεότητα του Ιησού Χριστού.

            Το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι πως ο Αλλάχ ΔΕΝ είναι ο Θεός της Βίβλου!

Μετάφραση από Μανώλη Καλομοίρη κατόπιν αδείας από CHICK PUBLICATIONS του άρθρου DON’T MUSLIMS WORSHIP THE SAME GOD AS CHRISTIANS? 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *