ΓΝΩΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΟ: ΒΕΡΝΕΡ ΦΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ

Διάσημος επιστήμων τεχνικός πυραύλων, δορυφόρων και διαστημοπλοίων. Από το 1946 εργάζεται στις ΗΠΑ, ενώ κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο διηύθυνε το Κέντρο Πυραύλων στη Γερμανία. Από το 1958 διηύθυνε το πρόγραμμα των διαστημοπλοίων των ΗΠΑ, έγραψε πολλά βιβλία και μελέτες για το σύμπαν, το διάστημα, για την έρευνα των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, τα οποία μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες.

Παρά την επιστημονική του ευρυμάθεια δεν έπαψε να διακηρύσσει την άγνοια της επιστήμης σε μεταφυσικά θέματα και τις δικές του θρησκευτικές ανατάσεις και πεποιθήσεις.    

  •  Η επιστήμη βοηθάει στο να αποκαλύψει περισσότερα για τον Δημιουργό μέσω της δημιουργίας του… ΄Οσο περισσότερο εμβαθύνουμε στην έρευνα του διαστήματος, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πίστη μας… ΄Οσο περισσότερο μαθαίνουμε για τη δημιουργία, τόσο περισσότερο θα γνωρίζουμε για το δημιουργό… Και όσο οι γνώσεις μας για τη λειτουργία του μεγαλειώδους σύμπαντος αυξάνουν, δεν είναι δυνατόν παρά να αυξάνεται και ο σεβασμός μας για το Δημιουργό του.
  •  Και ο ωραίος αυτός πλανήτης, η Γη, είναι εξίσου μέρος της βασιλείας του Θεού, όπως και οι κενές εκτάσεις γύρω μας, όπως και όλοι οι άλλοι πλανήτες και αστέρες του σύμπαντος. Αυτός εμφύσησε στις καρδιές μας την περιέργεια για τους κόσμους γύρω μας και Αυτός μας κατέστησε ικανούς να αποκτήσουμε την επιστημονική γνώση και την τεχνική της ικανοποίηση.
  •  Επιστήμη και θρησκεία δεν είναι ανταγωνίστριες, αλλά αδελφές. Και οι δύο εμβαθύνουν στην ύψιστη αλήθεια.
  •  Με την επιστήμη ο άνθρωπος μαθαίνει πολλά για τα μυστήρια της Δημιουργίας. Με την θρησκεία θέλει να γνωρίσει τον Δημιουργό.
  •  Στις δύσκολες περιστάσεις αντλώ δυνάμεις καθώς ζητώ και παίρνω βοήθεια από τον Θεό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΤΣΙΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *