ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ -KEITH GILES

Θα ήταν πολύ εύκολο να δημοσιεύσω μια μακριά λίστα για τους λόγους που μισώ να πηγαίνω στην εκκλησία, αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι “πηγαίνοντας στην Εκκλησία” είναι μια φτωχή δικαιολογία από το να “είσαι η Εκκλησία”, και εκείνοι που ακολουθούν τον Χριστό καλούνται να είναι η Εκκλησία, όχι να παρευρίσκονται σε μία.

Με άλλα λόγια, “πηγαίνοντας στην Εκκλησία” περιλαμβάνει να έχεις μια σύναξη σχετικά με τον Ιησού. Ενώ το να “είσαι η Εκκλησία” περιλαμβάνει μια σύναξη με τον Ιησού και το να επιτρέψεις σε Αυτόν να κάνει την ομιλία, τη διδασκαλία, την οδηγία και την διεύθυνση.

“Πηγαίνοντας στην Εκκλησία” περιλαμβάνει την ανάθεση συγκεκριμένων καθηκόντων σε πολύ λίγους ανθρώπους και συχνά περιλαμβάνει την οικονομική αποζημίωσή τους για να το πράξουν, ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων κάθονται και τους παρατηρούν. 

Το να είσαι η Εκκλησία περιλαμβάνει ότι όλα τα άτομα χρησιμοποιούν τα χαρίσματα που ο Θεός τους έχει προμηθεύσει με το να υπηρετούν ο ένας τον άλλον, όπου κανένας δεν θεωρείται μεγαλύτερος ή εξυπνότερος ή περισσότερο πνευματικός από οποιονδήποτε άλλον.  Στην πραγματικότητα, είμαστε όλοι εξίσου δυστυχισμένοι μακρυά από τον Χριστό, έτσι η επιθυμία μας να συναντηθούμε μαζί Του και να ακούσουμε από Αυτόν μεγαλώνει γιατί καταλαβαίνουμε ότι χωρίς Αυτόν να μας οδηγήσει και να μας διδάξει και να μας μιλήσει, είμαστε εντελώς απελπισμένοι.

Ο Ιησούς δεν πέθανε για έναν οργανισμό ή επιχειρηματικό μοντέλο. Ο Ιησούς πέθανε για έναν λαό (εκκλησία) που θα μπορούσε να καλέσει δικό Του. Θέλει σχέση. Θέλει αγάπη. Θέλει να Τον γνωρίσουμε.

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να σχετιστούμε με αυτό. 
Ο Θεός μας έφτιαξε με την ικανότητα να Τον γνωρίσουμε, και ακόμη τοποθέτησε μια λαχτάρα μέσα μας για να Τον αναζητήσουμε.
Δεν είναι μακριά. Θέλει να Τον βρούμε.

Αυτή ακριβώς είναι η Νέα Διαθήκη- “Εγώ θα είμαι γι’ αυτούς Θεός,
κι αυτοί θα είναι ο λαός μου” [Εβραίους 8:10]

Αυτό που οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο σήμερα δεν είναι η θρησκεία. Δεν χρειάζονται μια άλλη εκκλησία. Χρειάζονται σύνδεση. Πρέπει να συναντήσουν τον Θεό που θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να ζει χωρίς αυτούς.

Ξέχασε το να πηγαίνεις στην Εκκλησία. Πήγαινε στον Ιησού. Να είσαι η Εκκλησία. Αγκάλιασε την ταυτότητά σου ως μέρος της Νύφης που πέθανε ο Ιησούς για να λυτρώσει.

Μάθε να ακούς τη φωνή Του. Θέλει να σου μιλήσει. Θέλει να βιώσεις το είδος της ζωής που θα μπορούσες μόνο να ονειρευτείς. Αυτή η ζωή βρίσκεται μόνο μέσω της γνωριμίας σου με τον Ιησού.

**

Ο Keith Giles είναι πρώην πάστορας που άφησε τον άμβωνα πριν 11 χρόνια για να ξεκινήσει μια εκκλησία που δίνει το 100% των προσφορών στους φτωχούς στην κοινότητά τους. 

Μετάφραση -Διασκευή από Μανώλη Καλομοίρη του άρθρου WHY I HATE TO GOING TO CHURCH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *