ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Ο Κορονοϊός μπήκε για τα καλά στη ζωή μας σε παγκόσμια κλίμακα. Ο φόβος έχει εισβάλλει στις ζωές των ανθρώπων ακόμα και των ακολούθων του Χριστού.

Όσοι είμαστε μαθητές του Ιησού δεν χρειάζεται να ταραζόμαστε. Είναι καιρός να επιλέξουμε ποια φωνή θα ακολουθήσουμε: του πατέρα του ψεύδους ή του Πρίγκιπα της Ειρήνης.

Ασφαλώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη σοφία για να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των αρχών για τον κοροναϊό. Αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τον εαυτό μας να καταναλώνεται με άγχος ή φόβο όταν ανήκουμε στον Βασιλέα του Σύμπαντος, τον Ουράνιο Πατέρα μας.

Μία από τις τακτικές του διαβόλου είναι να υπερτονίζει πράγματα στο μυαλό μας, για να μας κάνει να επικεντρωθούμε σε κάτι που αρχίζει να γίνεται μεγαλύτερο από τον Θεό και τον Λόγο Του. Εάν δεν προσέξουμε ώστε να κλείσουμε τη φωνή του εχθρού, αυτό που ξεκινά ως φαινομενικά δικαιολογημένη ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας ασθένειας καταλήγει σε παραλυτικό φόβο, άγχος και ανασφάλεια.

Αυτό ακριβώς έκανε στην Εύα στον παράδεισο. Όταν ο Σατανάς έφτασε να δελεάσει την Εύα, έδωσε προσοχή στη φωνή του και σύντομα, έπνιξε την αλήθεια που ο ίδιος ο Θεός είχε μοιραστεί μαζί της. Αντί να συνειδητοποιήσει ότι είχε έναν ολόκληρο κήπο από τον οποίο θα απολάμβανε τα αγαθά του, η Εύα άφησε το φίδι να τονίσει το ένα δέντρο από το οποίο δεν μπορούσε να φάει. Έπειτα από λίγο, η επιθυμία της για τον καρπό αυτού του δέντρου έγινε μεγαλύτερη από τα λόγια του Θεού προς αυτήν (Γένεσις 3: 1-6).

Ως πιστοί στον Χριστό, ο Σατανάς δεν έχει καμία εξουσία πάνω μας. Δεν χρειάζεται να ακούσουμε τη φωνή του. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κατάσταση αβεβαιότητας να μας κάνει να νιώσουμε ότι το μέλλον μας είναι σε ασταθές έδαφος. Δεν χρειάζεται να είμαστε μέρος του πανικού.

Αντίθετα, μπορούμε να επιλέξουμε να αναπαυτούμε στην ειρήνη που ξεπερνάει κάθε κατανόηση:
Nα μη μεριμνάτε για τίποτε· αλλά, σε κάθε τι, τα ζητήματά σας ας γνωρίζονται στον Θεό με ευχαριστία διαμέσου τής προσευχής και της δέησης. Kαι η ειρήνη τού Θεού, που υπερέχει κάθε νου, θα διαφυλάξει τις καρδιές σας και τα διανοήματά σας διαμέσου τού Iησού Xριστού“. (Φιλ. 4: 6-7). Μπορούμε να θέσουμε τα μάτια μας στον Ιησού και στον Λόγο Του και να συντονίσουμε τα αυτιά μας για να ακούμε τη φωνή Του μόνο.
Ας δούμε τον Ψαλμό 91: 1-4 . Είναι μια εξαιρετική περικοπή για να σκεφτούμε και να την υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας σε εποχές όπως αυτή.

Aυτός που κατοικεί κάτω από τη σκέπη τού Yψίστου, κάτω από τη σκιά τού Παντοκράτορα θα διαμένει.
Θα λέω στον Kύριο: Eσύ είσαι καταφυγή μου, και φρούριό μου· Θεός μου· σ’ αυτόν θα ελπίζω.
Eπειδή, αυτός θα σε λυτρώνει από την παγίδα των κυνηγών, και από θανατηφόρο λοιμό.
Mε τα φτερά του θα σε σκεπάζει, και κάτω από τις φτερούγες του θα είσαι ασφαλής

Ακόμη και εν μέσω μιας πανδημίας, μπορούμε να εμπιστευόμαστε τον Θεό που δημιούργησε το σύμπαν και μας σχεδίασε με σκοπό.

Ακόμα και περιτριγυρισμένοι από πανικό, μπορούμε να είμαστε γεμάτοι με ειρήνη όπως υποσχέθηκε ο Ιησούς:

αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη. Mέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη· αλλά, να έχετε θάρρος· εγώ νίκησα τον κόσμο.’ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ 16:33.

Και ο απόστολος Παύλος μας υπενθυμίζει ότι δεν λάβαμε πνεύμα φόβου αλλά δύναμης αγάπης και σωφρονισμού:
Eπειδή, ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά δύναμης και αγάπης και σωφρονισμού. Nα μη ντραπείς, λοιπόν, για τη μαρτυρία τού Kυρίου μας ούτε για μένα τον φυλακισμένο για χάρη του· αλλά, να συγκακοπαθήσεις μαζί με το ευαγγέλιο, με τη δύναμη του Θεού· ο οποίος μάς έσωσε, και μας κάλεσε με άγια κλήση, όχι σύμφωνα με τα έργα μας, αλλά σύμφωνα με τη δική του πρόθεση και χάρη, που δόθηκε σε μας εν Xριστώ Iησού προαιώνια, φανερώθηκε όμως τώρα διαμέσου τής επιφάνειας του Σωτήρα μας Iησού Xριστού, ο οποίος, αφενός μεν κατήργησε τον θάνατο, αφετέρου δε έφερε σε φως τη ζωή και την αφθαρσία διαμέσου τού ευαγγελίου” -Β ΤΙΜΟΘΕΟΝ 1:7-10.

Ο Λόγος του Θεού είναι αληθινός, έχει εξουσία και είναι ισχυρότερος από οποιαδήποτε προσπάθεια του εχθρού να μας μπερδέψει και να μας εκτροχιάσει. Σε αυτή τη χρονική περίοδο και σε άλλες, ας αναπαυτούμε στον Παντοδύναμο Θεό και ας εντρυφήσουμε στο Λόγο Του. Αυτό θα μας στερεώσει και θα μας δώσει άφθονη ειρήνη ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Μανώλης Καλομοίρης

Βιβλιογραφία:

https://www.charismamag.com/spirit/spiritual-warfare/44715-finding-personal-peace-in-times-of-coronavirus-panic

https://www.truthforfree.com/pandemic-by-devon-leesley/

One thought on “ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *