ΑΧΡΗΣΤΑ ΕΙΔΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Υπάρχουν δύο δρόμοι με τους οποίους ο άνθρωπος μπορεί να χάσει τη ψυχή του.

ΠΡΩΤΟΣ

Μπορεί να χάσει τη ψυχή του με το να ζήσει και να πεθάνει χωρίς καμιά θρησκεία καθόλου. Μπορεί να ζήσει και να πεθάνει σαν κτήνος χωρίς προσευχή, ευσέβεια, χάρη, πιστότητα. Αυτός είναι ένας σίγουρος δρόμος για τη κόλαση.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Αυτός μπορεί να χάσει τη ψυχή του με το να ακολουθήσει κάποιο άχρηστο είδος θρησκείας. Μπορεί να ζήσει και να πεθάνει ικανοποιημένος ο εαυτός του με έναν κίβδηλο Χριστιανισμό και να βασίζεται σε μια αβάσιμη ελπίδα. Αυτός πιθανόν είναι ο πιο κοινός δρόμος προς τη κόλαση που υπάρχει σήμερα.

Επιτρέψτε μου να σας πω τι εννοώ με τα άχρηστα είδη θρησκείας.

Μια θρησκεία είναι ολοκληρωτικά άχρηστη όταν ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ο αποκλειστικός αποδέκτης της λατρείας και δεν έχει την πρωταρχική θέση. Υπάρχουν πάρα πολλοί που αποκαλούν τους εαυτούς τους Χριστιανούς, οι οποίοι ουσιαστικά δεν γνωρίζουν τίποτα για τον Χριστό. Η θρησκεία τους συνίσταται σε λίγες αόριστες έννοιες και κενές εκφράσεις. Πιστεύουν αυτοί ότι δεν είναι χειρότεροι από ό, τι πολλοί άλλοι. Μένουν στην εκκλησία τους. Προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους. Δεν κάνουν σε κανέναν κακό. Ελπίζουν ότι ο Θεός θα είναι φιλεύσπλαχνος σε αυτούς. Πιστεύουν ότι ο Παντοδύναμος θα συγχωρήσει τις αμαρτίες τους, και θα τους πάρει στον ουρανό όταν πεθάνουν. Αυτό είναι το σύνολο της θρησκείας τους.

Αλλά τι αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν πρακτικά για τον Χριστό; Τίποτα – τίποτα απολύτως! Τι βιωματική γνωριμία έχουν αυτοί με τη θέση Του και το έργο Του, το αίμα Του, τη δικαιοσύνη Του, τη μεσολάβησή Του, την ιεροσύνη Του, τη μεσιτεία Του; Καμία! Ρωτήστε τους για τη σώζουσα πίστη, ρωτήστε τους για την αναγέννηση του Πνεύματος, ρωτήστε τους για τον αγιασμό εν Χριστώ Ιησού. Τι απάντηση θα πάρετε; Είστε ένας βάρβαρος γι ‘αυτούς. Τους ρωτήσατε απλές ερωτήσεις από την Αγία Γραφή, αλλά δεν γνωρίζουν βιωματικά περισσότερα για αυτά από έναν βουδιστή ή έναν Τούρκο. Και όμως αυτή είναι η θρησκεία εκατοντάδων και χιλιάδων ανθρώπων που ονομάζονται Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο.

Αν είστε άνδρας ή γυναίκα, αυτού του είδους θα σας προειδοποιήσω ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους Χριστιανισμός ποτέ δεν θα σας μεταφέρει στον ουρανό. Μπορεί να κάνει πολλά καλά στα μάτια των ανθρώπων. Μπορεί να περνάει πολύ αξιοπρεπώς στις εκκλησιαστικές συνάξεις, στον χώρο της επιχείρησης, ή στους δρόμους. Αλλά ποτέ αυτό δεν θα σας ανακουφίσει. Ποτέ δεν θα ικανοποιήσει τη συνείδησή σας. Ποτέ δεν θα σώσει την ψυχή σας. Ούτε θα συναντήσει την επιδοκιμασία του Παντοδύναμου Θεού.

Σας προειδοποιώ ξεκάθαρα, ότι όλες οι έννοιες και οι θεωρίες για το Θεό πως είναι ελεήμων, μακρυά από τον Χριστό, και εκτός του Χριστού, είναι αβάσιμες αυταπάτες και κενές φαντασίες. Τέτοιες θεωρίες είναι καθαρά ένα είδωλο εφεύρεσης του ανθρώπου. Αυτές οι θεωρίες προέρχονται από τη γη. Ποτέ δεν κατέβηκαν από τον ουρανό. Ο Θεός του Ουρανού έχει σφραγίσει και διορίσει τον Χριστό ως τον μόνο Σωτήρα και την μόνη οδό ζωής, και όλοι όσοι θα σωθούν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι να σωθούν από Αυτόν, ή αλλιώς δεν θα σωθούν καθόλου.

Από κανέναν άλλο δεν μπορεί να προέλθει η σωτηρία ούτε υπάρχει άλλο πρόσωπο κάτω από τον ουρανό δοσμένο στους ανθρώπους με το οποίο να μπορούμε να σωθούμε” Πράξεις 4:12

Προσέξτε την ειδοποίηση και την προειδοποίηση:

ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ.

Κείμενο του J.Ryle. Μετάφραση: Μανώλης Καλομοίρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *