ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ

-ΤΟΥ DON WARD-

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως στο παρελθόν ο λαός Ισραήλ μπορούσε να ζητάει βοήθεια από ένα είδωλο; Ο Θεός προσπαθούσε να τους εκπαιδεύσει: “Ποια είναι η ωφέλεια του γλυπτού, που το σκάλισε ο γλύπτης του; … Αλίμονο σ’ αυτόν που λέει στο ξύλο: Ξύπνα! … μέσα του δεν υπάρχει, ολοκληρωτικά πνοή“. (Αββακούμ 2:18, 19). Δεν αναπνέει, δεν είναι ζωντανό.

Μπορεί να απορούμε με τέτοια άγνοια, ωστόσο όμως ένα μεγάλο τμήμα του σύγχρονου Χριστιανισμού ζητάει βοήθεια από πράγματα, που είναι το ίδιο νεκρά (εικόνες. ή αγάλματα). Ζητούν οδηγία από ‘αγίους’, που αν και κάποτε ήταν άνθρωποι ζωντανοί, τώρα έχουν πεθάνει. Ποια διαφορά υπάρχει; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτής της ‘χριστιανικής’ λατρείας και της αρχαίας ειδωλολατρίας;

Μην πιστεύετε σε άρχοντες, ούτε σε υιό ανθρώπου από τον οποίο δεν υπάρχει σωτηρία. Η πνοή του εξέρχεται, και αυτός επιστρέφει στο χώμα του, εκείνη την ημέρα οι διαλογισμοί του αφανίζονται” (Ψαλμός 146:3-4).

Αλλά ο άνθρωπος πεθαίνει και παρέρχεται, εκπνέει, και πού είναι;” (Ιώβ 14:10).

Έτσι ο νεκρός άνθρωπος είναι σαν ‘άφωνο είδωλο‘ (Αββ. 2:18). Άφωνος σημαίνει δεν έχει φωνή, άρα δεν έχει ζωή. Οι άνθρωποι ακόμα προσπαθούν να αποδώσουν ζωή σε εκείνα που δεν έχουν “πνοή μέσα τους”. Ο Θεός ακόμα προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους. Δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Τότε ονομαζόταν ‘ειδωλολατρία’, σήμερα ονομάζεται λατρεία ‘αγίων’, εικόνων, λειψάνων κλπ.

Ιστορικά ο άνθρωπος το έβρισκε δύσκολο να πιστέψει ότι ο θάνατος καθιστά τον άνθρωπο τελείως νεκρό. “Ω, αυτό είναι τρομερό!” λένε. Ναι, ο θάνατος είναι πολύ τρομερό πράγμα. Είναι το αποτέλεσμα της αμαρτίας (Ρωμ. 5:12).

Τρομερό! Και ‘Ναι’ και ‘Όχι’.

Επειδή, από την άλλη πλευρά, ο θάνατος δεν θα είναι παντοτινός, θα υπάρξει ανάσταση των νεκρών!

Ο Ιώβ λέει για τον άνθρωπο που πεθαίνει “εκπνέει και δεν υπάρχει πλέον” μέχρις ότου .. μέχρι την ανάσταση! “Είθε να με έκρυβες στον τάφο, να με σκέπαζες μέχρις ότου περάσει η οργή Σου! Να προσδιόριζες για μένα προθεσμία, και τότε να με θυμηθείς! Αν πεθάνει ο άνθρωπος θα ξαναζήσει; … Εσύ θα καλέσεις και εγώ θα Σου αποκριθώ, θα κοιτάξεις πάνω στο έργο των χεριών Σου” (Ιώβ 14:13-15).

Ο Ιώβ πίστευε ότι θα ξαναζούσε αργότερα, στον προσδιορισμένο από τον Θεό καιρό. Αυτός είναι ο καιρός της ανάστασης: “Πολλοί από αυτούς που κοιμούνται στο χώμα της γης θα ξυπνήσουν” (Δανιήλ 12:2). Αυτή είναι η ανάσταση των νεκρών.

Μην απορείτε γι’ αυτό, γιατί έρχεται ώρα που όλοι όσοι βρίσκονται στους τάφους τους θα ακούσουν τη φωνή Του και θα βγουν έξω” (Ιωαν. 5:28-29) είπε ο Χριστός. Αυτή θα είναι η ανάσταση των νεκρών.

“‘Eπειδή, όπως όλοι πεθαίνουν λόγω συγγένειας με τον Aδάμ, έτσι και όλοι θα ζωοποιηθούν ερχόμενοι σε συγγένεια με τον Xριστό· κάθε ένας, όμως, σύμφωνα με τη δική του τάξη· ο Xριστός είναι η απαρχή, έπειτα όσοι είναι τού Xριστού, στην παρουσία του· ” ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ 15:22-23.

Όταν ο Θεός λέει σ’ αυτό που δεν έχει ζωή, “Έλα στη ζωή!” θα έρθει στη ζωή. Όταν ο Θεός λέει σ’ αυτό που είναι νεκρό, “Ξύπνα!” αυτό θα “ξυπνήσει”. Όταν ο Θεός δίνει ζωή σ΄ “αυτό που δεν έχει πνοή”, θα αρχίσει να αναπνέει. Τότε οι νεκροί θα ζήσουν και θα κάνουν όλα αυτά που μόνον οι δυνάμεις της ζωής μπορούν.

Καθετί που ανασαίνει ας αινεί τον Κύριο! Αινείτε τον Κύριο! Αλληλούια!” ΨΑΛΜΟΙ 150:6 (ΝΜΒ).

Είναι ο θάνατος τρομερός; Ναι, είναι τρομερός αν δεν έχετε ανάσταση στο μέλλον. Η ανάσταση έρχεται. Βεβαιωθείτε ότι “έχετε πάρει το εισιτήριο σας”.

Don Ward

Μετάφραση κατόπιν αδείας από το περιοδικό THE RESTITUTION HERALD (Oκτ. – Νοε 1999)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *