ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ Ή ΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ;

Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένα ηρωικό στο να ακολουθείς το πλήθος- υπάρχει; Εάν στο δρόμο κάποιος βρει μάζες ανθρώπων να πηγαίνουν σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι πολύ εύκολο να μετακινηθεί μαζί τους, όπως ένα κομμάτι ξύλου κατεβαίνει τον ποταμό, μεταφερόμενο από τη περιδίνηση του ρεύματος. Αυτό που δοκιμάζει το θάρρος μας είναι να παλέψουμε ενάντια στο ρεύμα. Το ζωντανό ψάρι ανεβαίνει τον ποταμό. Το νεκρό ψάρι επιπλέει κατεβαίνοντας τον ποταμό.

Κάποιο καιρό πριν, ένας βοσκός  οδηγούσε αργά ένα κοπάδι από πρόβατα κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου. Καθώς πλησίαζαν σε μια γέφυρα που έφτανε σε ένα ποτάμι, διασχίζοντας μια βραχώδη χαράδρα, κάτι ανησύχησε ολόκληρο το κοπάδι. Για μια στιγμή ένα πρόβατο στάθηκε ακίνητο σε κατάσταση πανικού. Τότε ένα άλλο πρόβατο έκανε ένα μεγάλο άλμα, πέρασε το κιγκλίδωμα και εξαφανίστηκε. Σε μια στιγμή ακολούθησε ένα άλλο και ένα άλλο. Ο βοσκός έκανε ό, τι μπορούσε για να τα σταματήσει, αλλά ήταν πολύ αργά. Κάθε πρόβατο φαινόταν ξαφνικά να έχει την ιδέα ότι πρέπει να είναι σωστό, αφού όλα το κάνουν. Μόνο λίγα συγκρατήθηκαν και σε λίγα δευτερόλεπτα οι βράχοι κάτω καλύφτηκαν από νεκρά πρόβατα.

Ακολουθείς τις σύγχρονες θρησκευτικές τάσεις; Σήμερα, είναι πολύ δημοφιλές να αγνοείς το Ευαγγέλιο και να ζείς σαν να μην έχεις ψυχή που θα χαθεί ή θα σωθεί για πάντα, σαν να μην λογαριάζονται οι αμαρτίες σου, σαν να μην υπάρχει η αιωνιότητα που θα περάσεις όταν πεθάνεις. Δεν υπάρχει πολύ αρετή στο να ακολουθείς τον δημοφιλή τρόπο ζωής χωρίς Θεό. Υπάρχει πολύ κακό στο να ακολουθείς έναν κακό τρόπο ζωής. Υπάρχει μια εντολή, συχνά είτε άγνωστη είτε αγνοημένη, η οποία λέει, “Να μην ακολουθείς τους πολλούς στο κακό” (Έξοδος 23: 2). Το μεγαλύτερο πλήθος δεν μπορεί να μετατρέψει το λάθος πράγμα σε σωστό.

Εάν αγνοείς την ψυχή σου και τις ανάγκες της – κάνεις λάθος. Εάν κλείνεις τον Θεό έξω από τη ζωή σου, αν αντιμετωπίζεις τον Χριστό ως ένα απλό ιστορικό πρόσωπο που δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα – εσύ κάνεις λάθος. Εάν ζείς μόνο για τις απολαύσεις σου, αγνοώντας τι λέει ο Θεός για την αμαρτία – εσύ κάνεις λάθος. Και δεν αποτελεί έγκυρη δικαιολογία το να πει κανείς: “Ω! αλλά όλοι το κάνουν.”

Επιπλέον, επιτρέψέ μου να σου πω αυτό: ΟΧΙ δεν το κάνουν όλοι. Δεν υπάρχει περίπτωση για την οποία μπορεί να ειπωθεί: “Όλοι το κάνουν.” Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις. Σε αυτό το θέμα υπάρχουν, δόξα στον Θεό, πολλές εξαιρέσεις. Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι ευρέως κηρυγμένο και χιλιάδες το πιστεύουν.

Πολλοί επιλέγουν τον Χριστό σήμερα. Πού ΕΣΥ θα περάσεις την αιωνιότητα; Το να πούμε ότι οι άνθρωποι σήμερα δεν ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα δεν αποτελεί απάντηση στην ερώτηση. Θα πρέπει ακόμα να περάσεις την αιωνιότητα κάπου: στην αιώνια ευδαιμονία μαζί με τον Θεό ή στο αιώνιο σκοτάδι μακριά από τον Θεό. Όταν πεθάνεις, δεν θα είσαι σαν τα ζώα που πεθαίνουν και επειδή είναι έτσι, ο Χριστός πέθανε για σένα.

Γιατί ένας είναι ο Θεός κι ένας ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός, που πρόσφερε τη ζωή του λύτρο για χάρη όλων” (1 Τιμόθεο 2: 5-6). Εκζήτησε τον Μεσίτη για τον εαυτό σου. Υπάρχει ένας Θεός εναντίον του οποίου έχεις αμαρτήσει. Υπάρχει ένας Μεσίτης που πέθανε για σένα. Μπορεί να γίνεις ένας /μία αμαρτωλός/αμαρτωλή που θα πάρεις τη συγχώρηση των αμαρτιών σου, εμπιστευόμενος τον Χριστό ως τον δικό σου Σωτήρα και Κύριο- τώρα.

Μετάφραση-Διασκευή: Μανώλης Καλομοίρης από την ιστοσελίδα:
https://bibletruthpublishers.com/gospel-tract-followers-full-color-tract-warning-deceived/pd41579

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *