8 ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ Ή ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Τα τελευταία χρόνια προπαγανδίζεται από διάφορους κύκλους και το ισχυρό λόμπι των ομοφυλοφίλων η παραχώρηση του δικαιώματος από τη Πολιτεία στους ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς, τρανσέξουαλς) να κάνουν οικογένεια και να έχουν δικαίωμα όπως οι ετεροφυλόφιλοι να παντρεύονται ή να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης και να υιοθετούν παιδιά.

  Και συχνά το παρουσιάζουν ως δίκαιο αίτημα, και ως αποκατάσταση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυτή τη κατηγορία συμπολιτών μας.

  Θα εξετάσουμε μερικούς βασικούς λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε η Πολιτεία να αλλοιώσει την έννοια της οικογένειας και να παραχωρήσει δικαίωμα γάμου ή συμφώνου συμβίωσης σε σεξουαλικές μειονότητες.

  Παρουσιάζουμε αυτές τις θέσεις που στηρίζονται στη λογική και μπορούν να γίνουν αποδεκτές ακόμη και από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην Βίβλο.

1) Η αλλοίωση της έννοιας της οικογένειας και του Γάμου για χάρη των ομοφυλοφίλων, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, δηλαδή τον δρόμο και σε άλλες ομάδες να διεκδικήσουν το ίδιο δικαίωμα!

Αν η έννοια της οικογένειας διευρυνθεί για να περιλάβει τους ομοφυλόφιλους, δηλ. να παντρεύονται άτομα του ίδιου φύλου μεταξύ τους, τι θα εμποδίσει αύριο να διευρυνθεί κι άλλο ώστε να περιλάβει και άλλες ομάδες ιδιαίτερων σεξουαλικών παρεκκλίσεων (πολυγαμία, αιμομιξία, κλπ).

Αν κανείς κατηγορήσει ως στενόμυαλους όσους δεν συμφωνούν στην διεύρυνση της έννοιας του γάμου, να είναι έτοιμοι να δεχτούν την ίδια κατηγορία αν δεν δεχτούν στο σύντομο μέλλον την ακόμη περαιτέρω διεύρυνση περιλαμβάνοντας μέσα στον γάμο πολλούς ή πολλές συζύγους (όπως στο Ισλάμ και στους Μορμόνους) ή στενούς συγγενείς ή οτιδήποτε άλλοτε η νοσηρή φαντασία κάποιου περιέχει.

Υπάρχει βάση γι αυτό που λέμε:

Στην Ιταλία “οι μουσουλμάνοι ζητούν να τεθεί σε αχρηστία ο νόμος κατά της πολυγαμίας. «Εφόσον δεν έχουν πρόβλημα να παντρεύονται άτομα του ίδιου φύλου, δεν βλέπουμε γιατί να έχουν πρόβλημα με την πολυγαμία, μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των μουσουλμάνων”. Αίτημα στις ιταλικές αρχές να δρομολογήσουν την «απενεργοποίηση» του νόμου περί πολυγαμίας, έχουν καταθέσει χιλιάδες μουσουλμάνοι που βρίσκονται στη γειτονική χώρα1.

Η νεολαία του σουηδικού Κόμματος των Φιλελεύθερων υποστήριξε ότι η αιμομιξία και η νεκροφιλία θα έπρεπε να νομιμοποιηθούν 2. Πριν μερικά χρόνια δημιουργήθηκε κόμμα παιδοφίλων στην Ολλανδία (Party for Neighbourly Love, Freedom, and Diversity, δηλ. Κόμμα για την Αγάπη των Γειτόνων, την Ελευθερία και την Διαφορετικότητα !!) με αίτημα την νομιμοποίηση της παιδικής πορνογραφίας καθώς και της παιδεραστίας από 12 χρονών και πάνω, όπως και της κτηνοβασίας, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει άδεια να κατέβει στις εκλογές και διαλύθηκε 3.

Τέλος υπάρχει στις ΗΠΑ η οργάνωση NAMBLA (North American Man-Boy Love Association) που στόχος της είναι η κατάργηση των νόμων περί ηλικίας συναίνεσης, οι οποίοι ποινικοποιούν τις σεξουαλικές επαφές ενηλίκων με ανήλικους, καθώς και η αποφυλάκιση όλων των ανδρών που κρατούνται για τέτοιου τύπου επαφές, οι οποίες ωστόσο δεν εμπεριείχαν το στοιχείο του εξαναγκασμού 4. Αν η Πολιτεία καταργεί την παραδοσιακή έννοια του Γάμου και της Οικογένειας, και επιτρέπει σε μια μειονότητα σεξουαλικής ιδιαιτερότητας να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης ή γάμο, θα υποχρεωθεί να παραχωρήσει το “δικαίωμα” αυτό και σε άλλες ομάδες σεξουαλικών παρεκκλίσεων (πολυγαμία, αιμομιξία, παιδεραστία κλπ) εκτός των γκέι.

2) Η Φύση και η Βιολογία μαρτυρούν εναντίον.

Οι προπαγανδιστές του γάμου ομοφυλοφίλων παραβλέπουν την φυσική τάξη που ο Θεός δημιούργησε, καθώς και την βιολογία. Σεξουαλική σχέση κατά φύση και με δυνατότητα αναπαραγωγής παιδιών, υπάρχει μόνο στο Γάμο μεταξύ άνδρα και γυναίκας, που είναι και ο μόνος φυσιολογικός. Οι ομοφυλόφιλοι αδυνατούν να έχουν κατά φύση σεξουαλικές σχέσεις, γιατί τα σεξουαλικά τους όργανα είναι ίδια και όχι αντίθετα όπως στη σχέση μεταξύ ετεροφυλοφίλων όπου εκεί το αρσενικό σεξουαλικό όργανο ταιριάζει και αλληλοσυμπληρώνεται τέλεια με το θηλυκό σεξουαλικό όργανο. Οι μόνες σεξουαλικές σχέσεις που μπορεί να έχουν οι ομοφυλόφιλοι είναι παρά φύση και κόντρα στη βιολογική κατασκευή του ανθρώπου και των σεξουαλικών τους οργάνων! Γι’ αυτό και είναι αδύνατη η αναπαραγωγή απογόνων σε τέτοιες παρά φύση σχέσεις.

Επίσης αγνοεί η κοινή γνώμη, ότι ακριβώς λόγω της ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ σεξουαλικής σχέσης των γκέι, υπάρχουν τεράστια προβλήματα υγείας σε όσους επιμένουν σε αυτό το τρόπο ζωής, καθώς και ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ προσδόκιμο ζωής από τους υπόλοιπους ανθρώπους!

Σε μελέτες στις ΗΠΑ βρήκαν ότι παρά το ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού, έχουν το 80% των σοβαρότερων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν 44 ως 86 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν AIDS σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους άνδρες! Και οι λεσβίες γυναίκες έχουν αυξημένο ρίσκο προβλημάτων υγείας σε σύγκριση με τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες.

Ο μέσος όρος ζωής για έναν άνδρα ομοφυλόφιλο που δεν πάσχει από AIDS είναι μόλις 42 χρονών! Μόνο το 9% των ομοφυλόφιλων ανδρών προλαβαίνουν να γεράσουν μέχρι τα 655! Ο μέσος όρος ζωής για τους ετεροφυλόφιλους άνδρες είναι 75 χρονών. Η μέση ηλικία θανάτου των λεσβιών είναι 45 χρονών, ενώ μόνο το 24% προλαβαίνουν να γεράσουν μέχρι τα 65. Η μέση ηλικία των ετεροφυλόφιλων γυναικών είναι 796. Άλλη έρευνα σε χώρες με μακριά παράδοση γκέι γάμων όπως στη Δανία και στη Νορβηγία, βρήκε ότι τα έγγαμα ζευγάρια ομοφυλοφίλων έχουν 24 χρόνια μικρότερο μέσο όρο ζωής από τα ετεροφυλόφιλα έγγαμα ζευγάρια7. Γράφει ο Matt Slick: “Η κοινότητα υπέρ των ομοφυλοφίλων θέλει να ξεχωρίσει την πράξη από τα δηλητηριώδη αποτελέσματά της…Όταν ορίζεις τη σεξουαλική ηθική με ένα πολύ περισσότερο χαλαρό τρόπο, συνέπειες ακολουθούν, όπως η αύξηση στην ακραία ανηθικότητα και στις ασθένειες8.

Ακριβώς επειδή η ομοφυλοφιλία είναι κόντρα στη φύση, όποιοι την ακολουθούν παραβιάζουν τους κανόνες της ζωής που ο Θεός έχει βάλει, και ως συνέπειες έχουν πολύ περισσότερες ασθένειες και πολύ χαμηλότερο μέσο όρο ζωής!

  Πρόσφατη επιστημονική μελέτη9 τεκμηριώνει ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι οι άνθρωποι γεννιούνται ομοφυλόφιλοι ή διεμφυλικοί. Αυτή δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση The New Atlantis, όπου ο Lawrence Mayer, ερευνητής στο τμήμα Ψυχιατρικής του John Hopkins University και καθηγητής στατιστικής και βιοστατιστικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, και ο Paul McHugh, καθηγητής ψυχιατρικής και επιστημών της συμπεριφοράς στο John Hopkins University, αντικρούουν τους κυρίαρχους ισχυρισμούς ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η δυσφορία ως προς το φύλο προκαλούνται από φυσικά χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, υπάρχει κάποια απόδειξη που δείχνει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ρευστός. Μία μελέτη από την Εθνική Διαχρονική Έρευνα Υγείας από την Εφηβεία μέχρι την Ενήλικη Ζωή κατέγραψε το σεξουαλικό προσανατολισμό παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών το 1994-1995 και ξανά το 2007-2008, όταν πλέον ήταν νεαροί ενήλικες. Η μελέτη βρήκε ότι το 80% των ανδρών, που είχαν αναφέρει έλξη προς το ίδιο φύλο ή και προς τα δύο φύλα κατά την παιδική τους ηλικία, αργότερα αυτοπροσδιορίζονταν ως αποκλειστικά ετεροφυλόφιλοι. Στο μεταξύ, περισσότερες από τις μισές γυναίκες που ως παιδιά είχαν αναφέρει έλξη προς αμφότερα τα φύλα ανέφεραν ότι ως ενήλικες έλκονταν αποκλειστικά από τους άνδρες.

Συνεπώς απορρίπτονται οι μύθοι που προπαγανδίζονται στα ΜΜΕ ότι η ομοφυλοφιλία είναι εκ γενετής ή ότι δεν μπορούν να αλλάξουν σεξουαλικό προσανατολισμό ή ότι είναι ένα διαφορετικό τρίτο φύλο.

3) Η νομική αναγνώριση Γάμου ή Συμφώνου Συμβίωσης ομοφυλοφίλων επικυρώνει και προωθεί τον ομοφυλόφιλο τρόπο ζωής.

Η νομική αναγνώριση των γάμων ατόμων του ίδιου φύλου υποτιμάει τις βασικές ηθικές αξίες, αδυνατίζει την δημόσια ηθική και υποβιβάζει τον κανονικό γάμο σαν μια από τις πολλές εναλλακτικές συνθέσεις. Επίσης την παρά φύση σύνδεση ατόμων του ίδιου φύλου την εντάσσει στα πλαίσια του ηθικά αποδεκτού και “φυσιολογικού” παρά το ότι είναι αντίθετο με τη βιολογία και την φύση.

4) Ο γάμος ή το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων ΔΕΝ αποτελεί αστικό δικαίωμα.

  Οι γκέι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι οι γάμοι ατόμων του ίδιου φύλου είναι ένα αστικό δικαίωμα αντίστοιχο με το δικαίωμα των μαύρων στη φυλετική ισότητα τη δεκαετία του 60. Αυτό είναι ψευδές. Η σεξουαλική συμπεριφορά και η φυλή, είναι ουσιαστικά δύο εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες. Δεν μπορούν να συγκριθούν τα κληρονομούμενα γενετικά χαρακτηριστικά των φυλών με μια επίκτητη επιλεγμένη σεξουαλική συμπεριφορά. Τα δύο άτομα διαφορετικού χρώματος που παντρεύονται παραμένουν άντρας και γυναίκα και δεν παραβιάζουν τους κανόνες της φύσης. Οι γάμοι ατόμων του ίδιου φύλου παραβιάζουν την ίδια την φύση, λόγω των ασύλληπτων βιολογικών εμποδίων για μια τέτοια ένωση.

  Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι σύμφωνα με τον νόμο. Η ισότητα αυτή είναι νομική, όχι βιολογική. Δεν μπορεί η Πολιτεία με νόμο να διαγράψει τις ανατομικές, φυσιολογικές και ψυχολογικές διαφορές μεταξύ των φύλων, οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τον γάμο και αποτελούν το φυσικό τους θεμέλιο. Η ισότητα όσον αφορά τον γάμο, σημαίνει ότι όλοι εκείνοι με την φυσική ικανότητα να παντρευτούν, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Η νομική ισότητα δεν δημιουργεί τις βιολογικές προϋποθέσεις που απαιτούνται από τη φύση για τον γάμο, που είναι δύο άτομα του αντίθετου φύλου να ενωθούν μαζί.

5) Η ηθική ΔΕΝ είναι έξω από τις αρμοδιότητες της Πολιτείας.

  Οι υποστηρικτές των γκέι δικαιωμάτων ισχυρίζονται ότι η ηθική δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης. Δεν ισχύει αυτό γιατί αν και γενικά δεν έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να επέμβει στη προσωπική ζωή των πολιτών της, έχει δικαίωμα και οφείλει να νομοθετεί για ηθικά ζητήματα που αφορούν το γενικό καλό της κοινωνίας. Πχ η Πολιτεία θεωρεί απαγορευμένη την κλοπή, τον φόνο, τον βιασμό, την αιμομιξία, την πολυγαμία, την παιδεραστία κλπ. Αυτά είναι εκτός από νομικά και ηθικά ζητήματα. Αν ισχύει αυτό που λένε φιλελεύθεροι πολιτικοί, τότε θα μπορούσαν να νομιμοποιηθούν όλα αυτά και να μη τιμωρούνται όσοι κάνουν κλοπή, φόνο, αιμομιξία, παιδεραστία, βιασμό κλπ. Αυτό όμως θα οδηγούσε σε χάος και την κατάρρευση της κοινωνίας και της ίδιας της Πολιτείας τελικά!

Και το ενδιαφέρον είναι ότι στις απαγορεύσεις λόγω της δημόσιας ηθικής περιλαμβάνονται σεξουαλικές διαστροφές όπως η παιδεραστία και η αιμομιξία. Αν θεωρήσει κανείς ότι η ηθική δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης, τότε γιατί να απαγορεύονται σεξουαλικές πράξεις συναινούντων ενηλίκων όπως πχ στην αιμομιξία ή στη πολυγαμία; Η αναγνώριση ομοφυλοφιλικών γάμων ή συμφώνων συμβίωσης, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την νομιμοποίηση της αιμομιξίας και της πολυγαμίας σε μεταγενέστερο στάδιο με τα ίδια επιχειρήματα περί συναινούντων ενηλίκων! Μπορεί αργότερα και της παιδεραστίας, αν μειώσει το Κράτος το ηλικιακό όριο των νόμιμων σεξουαλικών σχέσεων!

6) Το δικαίωμα γάμου στείρων ετεροφυλοφίλων ΔΕΝ είναι ίδιο με το δικαίωμα στο γάμο ομοφυλοφίλων.

Λένε οι ακτιβιστές των γκεί ότι όπως επιτρέπει η Πολιτεία να παντρευτούν στείροι ετεροφυλόφιλοι, έτσι θα έπρεπε να επιτρέπει να παντρευτούν οι ομοφυλόφιλοι, μια και δεν μπορούν να γεννηθούν παιδιά ούτε στη μια, ούτε στην άλλη σχέση.

 Η διαφορά είναι μεγάλη. Η στειρότητα σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια οφείλεται σε προβλήματα υγείας που έχουν. Έτσι δεν ακυρώνει η ανεπιθύμητη στειρότητα την σεξουαλική ένωσή τους στον γάμο που εξακολουθεί να είναι φυσιολογική.

 Στην ομοφυλοφιλική σεξουαλική ένωση, η στειρότητα δεν οφείλεται σε προβλήματα υγείας, αλλά οφείλεται στην ίδια την φυσιολογία της πράξης που είναι στείρα λόγω της παρά φύσης ένωσης.

7) Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να λυθούν χωρίς “Γάμο” ή σύμφωνο συμβίωσης.

Αντιμετωπίζουν οι γκέι προβλήματα όσον αφορά το Κράτος ή άλλους φορείς. Πχ αν σε ένα άτυπο ζευγάρι ομοφυλοφίλων αρρωστήσει ο ένας και μπει στην εντατική, δεν επιτρέπουν στα νοσοκομεία να τον επισκέπτεται ή να μαθαίνει πληροφορίες για την υγεία του ο σύντροφός του εφόσον δεν είναι συγγενής.

Ή αν πεθάνει ο ένας από τους δύο, τη περιουσία, δεν έχει νομικό δικαίωμα να την πάρει ο χρόνια σύντροφός του, αλλά οι συγγενείς του θανόντος.

Το πρώτο, για τα νοσοκομεία, μπορεί να λυθεί με μια υπεύθυνη δήλωση των ενδιαφερομένων και κάποια υπουργική απόφαση.

Το δεύτερο, όσον αφορά την περιουσία μπορεί να λυθεί με μια συμβολαιογραφική πράξη όσο ζουν και οι δύο. Όσον αφορά τη σύνταξη, μπορούν να κάνουν πρόγραμμα σύνταξης με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία.

Συνεπώς και για τους ανθρωπιστικούς λόγους που προβάλλουν, δεν χρειάζεται η θέσπιση γάμου ή συμφώνου συμβίωσης για ομοφυλόφιλους.

8) Η νομική θέσπιση γάμου ή συμφώνου συμβίωσης ομοφυλοφίλων θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία, την ελευθερία της γνώμης καθώς και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Στις ΗΠΑ, στον Καναδά και αλλού, διώκονται για ρατσισμό ή ρητορική μίσους χριστιανοί όταν εκφράζουν δημόσια την βιβλική θέση για την ομοφυλοφιλία!

Το 2013 ένα ζευγάρι χριστιανών που είχαν φούρνο στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 135.000 δολάρια πρόστιμο γιατί αρνήθηκε -για λόγους χριστιανικής συνείδησης- να φτιάξει τούρτα για έναν γάμο ομοφυλοφίλων! Αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο μη μπορώντας να πληρώσουν το τεράστιο πρόστιμο10.

Το 2014 η πόλη του Χιούστον επέδωσε κλήση περιέχουσα απειλή νομικών κυρώσεων σε μία ομάδα ποιμένων, με την οποία απαιτεί να παραδίδούν προς έλεγχο κάθε κήρυγμά τους σχετικά με την ομοφυλοφιλία, την ταυτότητα φύλου ή την Αννίζε Πάρκερ, την λεσβιακών προτιμήσεων δήμαρχο της πόλης, η οποία πρώτη παραδέχθηκε την ομοφυλοφιλία της δημόσια. Η μη συμμόρφωση από πλευράς παστόρων, μπορεί να θεωρηθεί ως περιφρόνηση προς τις Δικαστικές Αρχές11!

Λόγω του νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα προσαρμοσμένο σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, υπάρχει η δυνατότητα και στη χώρα μας να γίνουν διώξεις για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας σκέψης και της θρησκευτικής ελευθερίας σε όποιους χριστιανούς αντιτάσσονται δημόσια στην ομοφυλοφιλία ή στους γάμους ή σύμφωνα συμβίωσης ομοφυλοφίλων!

Συμπέρασμα

Ο Θεός με σαφήνεια αποδοκιμάζει την ομοφυλοφιλία στην Παλαιά και στη Καινή Διαθήκη: “Ή μήπως δεν ξέρετε ότι άνθρωποι άδικοι δε θα έχουν θέση στη βασιλεία του Θεού; Μην έχετε αυταπάτες· στη βασιλεία του Θεού δε θα έχουν θέση ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ούτε αρσενοκοίτες ούτε πλεονέκτες ούτε κλέφτες ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες” Α΄ Κορινθίους 6:9-10. Δείτε ακόμη: Γένεσις 2:18-25, Λευιτικόν 18:22, Μάρκος 10:6, Ρωμαίους 1:26-27, Α΄ Τιμόθεον 1:9-10.

Γι αυτό το να συναινέσει κάποιος χριστιανός στον γάμο ή στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, σημαίνει ότι αντιστρατεύεται την ηθική του Δημιουργού μας! Βέβαια, αυτό το τελευταίο σημείο δεν ενδιαφέρει την Πολιτεία. Οπότε πρόσφατα δυστυχώς, νομοθετήθηκε το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και στην χώρα μας με συμφωνία σχεδόν όλων των κομμάτων. Εμείς απλώς καταθέσαμε κάποια σημεία που δείχνουν ότι δεν χρειάζεται η θέσπιση πολιτικής ένωσης ομοφυλοφίλων.

  Όσοι είμαστε ακόλουθοι του Χριστού, πρέπει να αγαπάμε και τους ομοφυλόφιλους, να προσευχόμαστε γι’ αυτούς και να βρίσκουμε ευκαιρίες να μοιραζόμαστε το Ευαγγέλιο μαζί τους.

Είναι ενδιαφέρον ότι το 30% των Ελλήνων ομοφυλόφιλων θα προτιμούσαν να άλλαζαν και να γίνονταν στρέιτ (Πηγή12: έρευνα του γκέι περιοδικού 10% -τεύχος 19, ιούνιος – σεπτέμβριος 07) !

Δεν θα αλλάξουν τους ομοφυλόφιλους οι νόμοι του κράτους! Μόνο ο Χριστός αλλάζει τους ανθρώπους εσωτερικά όταν μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους και πιστέψουν σε Εκείνον και την απολυτρωτική θυσία Του!

 Όπως λέει η Αγία Γραφή: “Δεν ντρέπομαι που υπηρετώ το ευαγγέλιο του Χριστού, γιατί αυτό είναι η δύναμη του Θεού, που σώζει καθέναν που πιστεύει, πρώτα τον Ιουδαίο και ύστερα τον ειδωλολάτρη”. (Ρωμαίους 1:16).

 Μανώλης Καλομοίρης


1  http://www.protothema.gr/world/article/603021/italia-oi-mousoulmanoi-zitoun-na-tethei-se-ahristia-o-nomos-kata-tis-polugamias/

2  www.huffingtonpost.gr/2016/02/25/nekrofilia-aimomiksia-soyhdia_n_9313416.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Party_for_Neighbourly_Love,_Freedom,_and_Diversity

4  https://en.wikipedia.org/wiki/North_American_Man/Boy_Love_Association

5  Chalcedon Report October 2003, p.28

6  http://conservativepapers.com/news/2014/02/16/homosexuality-and-its-negative-effects-on-society/

7  https://homosexualityandscience.wordpress.com/2012/11/05/7-scientific-facts-about-homosexuality-and-its-adverse-effects-on-society/

8  https://carm.org/homosexual-gay-sex-harms-no-one

9  https://onthenxp.blogspot.com/2016/08/gay-johns-hopkins.html

10  Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/471260/tha-plirosoun-prostimo-135000-giati-arnithikan-na-ftiaxoun-tin-tourta-se-gei-gamo-/

11  Πηγή: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ, φύλλο 168/ Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2014 και https://www.foxnews.com/opinion/city-of-houston-demands-pastors-turn-over-sermons

12   http://www.10percent.gr/old/issues/200706/a02.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *